Milyen pörköltböl lehet a csirkén kivül, hortobágyi palacsintát csinálni? Miböl szoktatok?
Figyelt kérdés
2013. szept. 30. 13:29
1/10 anonim válasza:
Én csirkéből szoktam, viszont az anyósom sertés darálthúsból (magát a darálthúst készíti pörköltnek) és az is nagyon finom.
3/10 anonim válasza:
csirkemellnyesedék ledaráltatod vagy pulyka darált húsból.
4/10 anonim válasza:
Az eredeti, ill. az a recept (Kollmanné 1939) amiből az 58-as világkiállításra 'hortobágyi'-ként korcsosították még borjúról szólt - borjúpaprikásról egészen pontosan.
5/10 anonim válasza:
Én is úgy tudtam, hogy az eredeti hortobágyi húsos palacsinta tölteléke marhapörkölt ledarálva.
A link szerint a borjúhúst darálják nyersen, abból főzik meg a pörköltet, és úgy lesz belőle töltelék.
6/10 anonim válasza:
Bármilyen pörköltből jó, én ugyan baromfiból szoktam, mert mást nem eszünk.
7/10 anonim válasza:
Szerintem is jó a csirkéből is, hiszen borjút már nagyon nehéz vásárolni is, másrészt az egyik legdrágább húsféle, drágább a marha-húsnál is.
8/10 anonim válasza:
Disznó, marha, pulyka és a persze a csirke teljesen jó hozzá. Szerintem a kész pörkölt sokkal finomabb ledarálva, mint a darálthúsból készült pörkölt, mármint palacsintába töltve.
De ez abszulút szokás, ízlés kérdése.
9/10 anonim válasza:
Az eredeti az valóban borjúból készül, de bármilyen húsból finom.
10/10 doboszoli válasza:
Gyakran készítünk, bármilyen MARADÉK pörköltből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!