Tudom! Ismétlem, TUDOM, hogy mennyire ciki de hogy kell palacsinta tésztát csinálni? Csak sima sajtos snkás palacsintát akarok! Valaki elmagyarázná?
Neked sós palacsintára van szükséged: tojás, tej, szóda, liszt, só, pici olaj (így nem kell állandóan a serpenyőt öntöznöd)
Kb. 2 tojás, 3dl folyadék, 25dkg liszt, ízlés szerinti só-keverékéből 7-8 palacsintát fogsz kapni.
Én mindig csak találomra készítem a tésztát. Mindig sikerül.
Mondjuk veszel 20-30 deka lisztet. Ehhez két tokás sárgáját adok, egy kávéskanál kristálycukrot, és egy csipet sót. annyi tejet öntök hozzá, hogy egy sűrű tésztát kapjak.
Ezután egy kanál étolajat keverek hozzá, és szódavízzel, vagy bubis ásványvízzel addig hígítom, amíg egy folyékony tejföl sűrűségű nem lesz. Ekkor a tojások fehérjét felverem, és belekeverem.
Teflon palacsintasütőbe egy kávéskanál étolajat teszek és felmelegítem , majd egy adag palacsintának megfelelő palacsintatésztát teszek bele. Megsütöm az egyik felét, feldobva megfordítom és a másik felét is megsütve kicsúsztatom egy tálra. A második és a többi sütésénél már nem kell az olaj. Ha egy kiló lisztből sütöm, akkor mindent kétszer annyiból készítem, de a tojás max. 3 darab.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!