Hogy csinaljam a hortobagyi palacsintat hogy ne essen szet, panirozasnal?
Hortobágyit eredetileg nem kell panirozni : Ez csak a hülye félkész fagyasztott kaják miatt rögzült az emberekben .
De ha szeretnéd akkor a palacsintát megkened a töltelékkel . A két szélét és az alját tetejét ráhajtod a töltelékre majd feltekerd :Ha akarod össze tűzheted fogvájoval : Amikor a tojásba teszed akkor ovatosan forgasd meg a tojásban : Nyúlj alá valamilyen olyan kiszedő kanálalal aminek lyukas az alja ,így biztos nem esik szét és lecsöpög a felesleges tojás..
Az eredeti hortobágyit ugyan nem panírozzuk, de én sokkal jobban szeretem panírozva..: )
AMúgy amikor megtöltötted,négyszöglet alakúra kell hajtani ( a tetejét és az alját a közepéig ráhajtod, majd a két szélét is középre hajtod) és mindig úgy sütöm, hogy először az a fele kerüljön olajba, ahol a hajtások találkoznak (hogy előbb összesüljön, és később ne legyen vele gond)
a második jól irja,viszont én kiegésziteném:
Amikor megsül a palacsinta,még ugy forrón tebb bele amit bele szánsz,és rögtön hajtogasd össze,kicsit forró még igaz.És hagyd állni ugy összehajtogatva,de még panir nélkül,had hűljön ki.És utána panirozd,akkor már nem esik szét.
Ha összes palacsinta megsütése után töltöd meg,akkor esik szét nagyon.Bár akkor megtűzdelheted fogpiszkálóval.
Az erdeti recept borjú pörkölt volt valamikor régen :
Aztán ez valamiért átalakult és csirke pörkölt lett belőle : gondolom a csirke könyebben elérhető volt :
Én már csirkéböl ,de volt már ,hogy maradék kakas pörköltböl vagy marhábol csináltam: Ezt inkább olyankor szoktam amikor a család már nem tud több hagymonyás pörköltet enni ,mert sok volt vagy éppen akkor amikor kicsit kevesebb marad ,és már mint pörkölt nem elég az egész családnak :
Egyébként most biztos leleszek pontozva ,de ha pl nagyon sok fött halhús marad a halászléböl akkor halhúsból is szoktam : Ilyenkor lehet hogy csak 1 tejszines tárkonyos szaft kerül a tetejére :persze ez már nem hortobágyi palacsinta: De manapság már pl brassóit is készitik csirkéböl,pulykábol...És ettöl még brassoinak hívjuk.
3-as vagyok
Én vagy kicsit szaftosabb disznócombpörkölttel tömtöm vagy bolognais darálthússal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!