Az kemény, hogy a Balatonon 1 db palacsinta 350-400 forint! (? )
Minél több pénzt le akarnak húzni a turistákról.
Érdemes utazás előtt minél inkább bevásárolni és azt enni.
A piacgazdaság nem úgy működik, hogy "mi kerül rajta ennyibe".
Egy márkás ruha előállítási és anyagköltsége kb 50 forint és kerülhet akár 500 ezerbe is.
A hungaroringen meg 3000 egy gyros, 600 fél liter víz.
Gyorsan akarnak sok pénzt lehúzni a vendégekről. Mert a 9 hónap "uborkaszezon" nem hoz sok hasznot.
Lemész valamelyik tóhoz májusban, az éppen nyitva tartó büfében eszel egy gyrost 700 ftért, júniusban (szezonban) visszamész ugyanoda és már majdnem duplája ugyanaz a gyros ugyanabban a büfében.
Valamiből meg kell élni. És kihasználják az emberek azon filozófiáját, miszerint "ha nyaralok, nem főzök" + ha gyerek is van, úgyis addig rágja a szülők fülét, amíg meg nem kapja azt a palacsintát akár 400ftért is.
Megmondták,hogy nincs munkaerő ezért emelni kellett a fizetéseket!
Igen ám,de akkor a tulajdonosnak miből lesz új béjemvé,ha elviszi a melós a hasznot?
Meglett a megoldás emeltek az árakon.
Így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad!
Értem én, de azért ez abszurd. Felőlem a gyerekem nyavajoghat palacsintáért, de 400-ért biztos, hogy nem veszem meg. Olyan vékony, mint a papír, töltelék meg "óne'.
A lángost is ki lehet hozni jóval kevesebből, de azzal még ki is békülök.
Valaki itt írta, hogy a lángos előtt sütöttek ugyanabban az olajban már kolbászt, halat. Nem hinném. Akkor érződne az ízén.
Ja, hát igen, a Hungaroring. Az két napig tart max. De ha lemész a Balatonra, akkor ott mindig kitalál az ember a strandon valamit. A palacsinta ára nonszensz.
Itthon bevág belőle az ember 4-5 db-ot, az a minimum. És van, aki tényleg vesz mondjuk 8-10-et egy családban, mert juhé, nyaralunk? Komolyan nem értem, mi kerül 1 palacsinta 400 forintba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!