Zabpehely palacsinta miért rossz ízû?
Zabpehelylisztbôl csináltam 100g plusz 1 deci tej plusz egy kis szóda és tojás.
A közepe teljesen nyers maradt mivel annyira tömény hogy nem fér el a serpenyôben, hiába sütöm... Liszt íze van. Más hogyan csinálja?
Nem rossz ízű, pedig én utálom a zabízt, de a tojáés ezt megszünteti. Attól még én nem zabbal készítem, de volt már olyan is és jó.
Nem értem, hogy "annyira tömény, hogy nem fér el a serpenyőben". Mi ennek az értelme? Ha nyers, akkor persze, hogy nem jó, süsd meg rendesen, ahogy egy palacsintát kell, mi itt a gond?
Ahogy már írták, vékony palacsintát süss - de végülis vastagot is lehet, az is át szokott sülni. Persze csak a vékony magyar palacsintához képest legyen vastag, ne túlzottan. Rengetegszer sütöttem már vékonyabb és vastagabb palacsintákat, sikerültek.
Ha tej vagy víz hozzáadásával szakadna, akkor tegyél bele még tojást, a nagyon tojásszegény palacsintákhoz nem értek, az én családomban mindig roppant tojásos palacsinták készültek, amik finomak és ruganyosak.
Nem írtad, hogy sót tettél-e bele.
A zab só nélkül nagyon ízetlen, azt mindenképp tegyél hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!