Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zabpehely palacsinta miért...

Zabpehely palacsinta miért rossz ízû?

Figyelt kérdés

Zabpehelylisztbôl csináltam 100g plusz 1 deci tej plusz egy kis szóda és tojás.


A közepe teljesen nyers maradt mivel annyira tömény hogy nem fér el a serpenyôben, hiába sütöm... Liszt íze van. Más hogyan csinálja?


2018. máj. 6. 13:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Banánnal szokták édesíteni, tojástól is jobb lenne
2018. máj. 6. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Kevertem bele sok mézet tojast is, de nem lehet megenni...
2018. máj. 6. 13:55
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem rossz ízű, pedig én utálom a zabízt, de a tojáés ezt megszünteti. Attól még én nem zabbal készítem, de volt már olyan is és jó.


Nem értem, hogy "annyira tömény, hogy nem fér el a serpenyőben". Mi ennek az értelme? Ha nyers, akkor persze, hogy nem jó, süsd meg rendesen, ahogy egy palacsintát kell, mi itt a gond?

2018. máj. 6. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem sül át rendesen de AZ alja már fekete...
2018. máj. 6. 14:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a méz a ludas, én nem szoktam cukrot se tenni a palacsintatésztába, mert sokkal hamarabb megég. A másik, hogy valszeg túl sűrűre keverted, ezért nem folyik szét rendesen, és túl vastag marad. A zabpehelyliszt nagyon megszívja magát, több folyadék kell hozzá.
2018. máj. 6. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Az állaga legyen olyan, mint egy nomrál lisztes palacsintáé. A serpenyő ne legyen forró, közepes/alacsony hőfokra állítsd. Kis olajjal kend meg a serpenyő alját. Egyszerre pedig csak kevés palacsintatésztát rakj a serpenyőbe, azt is vékonyra kend el. Normál palacsintát tudsz csinálni? Mert ha nem, akkor nem a zabliszt a ludas. :D
2018. máj. 6. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Ahogy már írták, vékony palacsintát süss - de végülis vastagot is lehet, az is át szokott sülni. Persze csak a vékony magyar palacsintához képest legyen vastag, ne túlzottan. Rengetegszer sütöttem már vékonyabb és vastagabb palacsintákat, sikerültek.

Ha tej vagy víz hozzáadásával szakadna, akkor tegyél bele még tojást, a nagyon tojásszegény palacsintákhoz nem értek, az én családomban mindig roppant tojásos palacsinták készültek, amik finomak és ruganyosak.

2018. máj. 6. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vékonyság és a hígabb állapot volt a megoldás!
2018. máj. 6. 20:24
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem írtad, hogy sót tettél-e bele.

A zab só nélkül nagyon ízetlen, azt mindenképp tegyél hozzá.

2018. máj. 7. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!