Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljátok a paleocsin...

Hogyan csináljátok a paleocsintát?

Figyelt kérdés

A paleocsinta az, amikor a felvert tojást és egy kis pépesített banánt összekeversz és kisütöd, mint a palacsintát.


Én most próbáltam először, és maradtak kérdéseim:

Mi a tojás és a banán helyes aránya?

Hogyan fordítod meg? (nekem nagyon letapadt)

Mennyi ideig és milyen hőfokon sütöd?

Ízesíted valamivel?



2017. júl. 18. 19:31
 1/8 anonim ***** válasza:
43%
Bizony, az őseink is nemesített banánt ettek...
2017. júl. 18. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
76%

A paleocsinta az a paleo palacsinta, de végülis nekem mindegy.


Nos, paleocsintát nem sütök, mivel a palacsinta szerintem pocsék lesz keményítő nélkül, évekig próbáltam.


Viszont a banános cucc az remek :) Általában egy kis rizslisztet teszek bele, próbáltam anélkül, egyfajta édes rántottaként, nem rossz, de azért így tésztásabb :)


A mai így nézett ki, persze mindenkinél más az arány:


2 tojás, 10 dkg banán, 16 dkg szeder, 1 dkg barnarizsliszt (régen duplaennyit használtam, de az kicsit túl sűrű), kb. fél dkg kókuszzsíron sütöttem ki. Nagyon finom volt.

Az új serpenyőmben sütöttem, amiben soha semmi nem ragad le, viszont szakadt, amit én nem is bántam, úgyis olyan vastag, eleve ezt nem tekeri az ember meg semmi. Úgyhogy darabokban fordítottam meg. Nem mertem sokat várni (úgy könnyebben fordítható a palacsinta, ha rendesen megsül), mert nagyon cukros és könnyen leég. De jó lett :)


Hőfok? Fogalmam sincs, gondolom 800 watton mehetett, palacsintát általában úgy sütök. Nagyon hamar elkészült.


Szegfűszeget és fahéjat kevertem bele, persze a tetejére is lehet szórni.

A szedret igyekeztem teljesen éretten szedni, de azért határeset volt az édessége, az átlagember még tuti édesítené. Vagy eleve duplaennyi banánt tenne bele, a receptekben általában ezt látom, igaz, azt más gyümölcs nélkül.


A paleóba eleve a hőkezelt gyümölcs nem fér, én is igyekszem kerülni, de ez túl jó :D

Rizsliszt helyett bizonyára működik mással is, de sütikbe nekem ez vált be.

2017. júl. 18. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim válasza:
45%
Azt nem csak paleontológusok készíthetik?
2017. júl. 18. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia! Én két M-es méretű tojáshoz szoktam egy nagyobb számolni, ez egy főre van, nekem 4 kis palacsinta lesz belőle. Ha többet akarsz, nyilván ennek arányában növeled a mennyiségeket.

Megy még bele egy kávéskanál kókuszolaj, egy csipet fahéj, egy kis xilites vanillincukor (lehet kapni boltban, talán már találkoztál vele). Ha a párom is eszik, kakaósra csinálom a tésztát holland kakaóporral.

Teflonban sütöm, plusz zsiradék nélkül, a benne lévő kókuszolaj nekem elég hozzá, persze kis lángon kell csinálni. Néha alányúlok lapáttal, rázogatom a serpenyőt, olyan 4-5 perc után fordítom őket (szintén lapáttal). Egy picit mindenképp oda fog kapni, de ez ilyen, nem kell megijedni :)

Én gyümivel szoktam enni, de ha jó kedvemben vagyok, kutyulok gyorsan cukormentes házi csokiszószt, azzal még mennyeibb :)

2017. júl. 19. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
*egy nagyobb banánt, bocsi :D
2017. júl. 19. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi.


Én nem a paleolit táplálkozást követem, csak ez a konkrét recept felkeltette az érdeklődésemet.


Nekem csak akkor sült bármennyire is, ha növeltem a tojás arányát. Nekem mindenképpen tapadt, abban a sütőben is, amiben a sima palacsintát olaj nélkül feldobva fordítom.

Kisebb hőfokon sütöttem, mint a sima palacsintát. Nagyobb hőfokon túl könnyen odaégett.

2017. júl. 19. 08:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Mennyi zsiradékot használtál? Bele tetted a tésztába, vagy alá?
2017. júl. 19. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
2. voltam, most írok a zsiradékról is, múltkor nem tettem. Megszoktam, hogy kell a dolgok alá zsír (egy nem új serpenyőben), de az íznek is jó. A palacsintába magába sosem teszek, viszont a 2 tojásosat kb. 5 gramm kókuszzsíron sütöm. A banános gyönyörűen megsül, csak hamar és ügyelni kell rá, azt még meg is tudom fordítani szépen (akkor sincs benne több banán, de nekem tökéletes így), a szedresnél a rengeteg szederszem bekavar, de itt-ott az is szépen pirul és átsül.
2017. júl. 19. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!