Van olyan köztetek, aki meal prepezik? Hogyan csináljátok? Mennyire előre főztök és miket?
Igen.
Vasárnap este az előre megvett alapanyagokból elkészítem a heti ebédem, ételtartó dobozokba rakom és hűtőbe teszem. Változó, hogy mit készítek, és általában a lakótársaimnak is én csinálom szóval nem 1-1 adagot főzök/sütök, van pár bevált olcsó, egészséges és finom receptem, van az alap csirkerizs+zöldségköret, meg minden amit tárolni és újramelegíteni lehet. Általában egyszerre két vagy háromfélét készítek el, abból több adagot.
Sokkal olcsóbban jövök (jövünk) ki mintha rendelnénk vagy készen vennénk a kaját, általában jobb minőségű is amit én főzök/sütök, és mivel versenyszerűen sportolok, fontos hogy meg tudom határozni miből mennyit eszek.
A munkába vitt ételemet készítem így.
Én egy hétre előre nem merek, szerintem nem egészséges 5 napos kaját enni pl. pénteken.
Helyette heti 2x-re osztom fel: vasárnap főzök hétfőre, keddre, szerdán a kollégákkal elmegyünk valahova enni, szerda este főzök csütörtök-péntekre.
Fagyasztani meg nem szeretek semmit, kiv. krémlevest mert tök más lesz az étel állaga, egyszerűen nem finom.
Ilyesmiket szoktam előkészíteni - nálam fontos szempont hogy gyorsan elkészíthető, tápanyagdús és mikróban könnyen felmelegíthető legyen az adott étel:
- krémlevesek mint a sütőtökkrémleves, kukoricakrémleves, brokkolikrémleves stb. (mellé pl. teljes kiőrlésű kenyeret viszek, olajos magvakkal szórom meg stb.)
- zöldségcurry rizzsel
- wok zöldségek, gomba, tofu rizzsel
- spaghetti all'arrabbiata vagy milánói (esetemben szójagranultáumból hiszen húst nem eszünk)
- tagliatelle gombás-spenótos-tejszínes feltéttel
- farfalle olajbogyóval, koktélparadicsommal, rukkolával, paprikával
- gnocchi spenótos vagy paradicsomos öntetben
- chili sin carne
- gombapörkölt nokedlivel
- zöldséges lasagne
- zöldséges paella
- rizottó (gombás, borsós, tökös, stb.)
- rakott karfiol, brokkoli, kel, stb.
- zöldbabos tofu + krumplipüré
- főzelékek pl. krumplifőzelék, zöldbabfőzelék stb.
- yakisoba
- ramen
- paprikás krumpli
- lecsó/ratatouille
- gombás lencse
stb., a nagyon sok lehetőség van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!