Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti, hogy csináljátok a halászlét?

Ti, hogy csináljátok a halászlét?

Figyelt kérdés
Idén én vállaltam be a karácsonyi főzést, halászlét fogok csinálni, de még sosem csináltam.Apum szokott főzni, de idén azt mondta, rám hagyja szeretnék finomat csinálni.

2018. dec. 12. 16:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Én kezdetnek kifaggatnám apukád minden részletről a recepttel kapcsolatban.

Olyan amúgy a halászlé, mint a lecsó: nincs két egyforma recept, és minden háznál a saját receptük 'a tökéletes'.

(amúgy anyukám ott kezdi, hogy halászlé kocka megvesz, de mi csak ilyen kamu verziót csinálunk néha :D )

2018. dec. 12. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
2 óra múlva adok tippeket, most el kell rohannom.
2018. dec. 12. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Én a Bajai halászlé híve vagyok, ez a legegyszerűbb és leggyorsabb halászlé. A receptet én is leírhatják, ahogyan régebben írt válaszaimban meg is tettem, de most itt egy leírás

[link]

2018. dec. 12. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
94%

Mivel a napokban emlegettük, itt van doboszoli halászlé receptje is

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__5..

2018. dec. 12. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
68%

Vegyél fagyasztott halászlé sűrítményt, semmi mű cucc nincs benne és tökéletes az íze. Egyszerűen egy fazékba beleteszed, öntesz rá annyi vizet ami rá van írva, felforralod, beleteszed a halszeleteket, újra forrástól 5-7 perc forralás és tálalod.

Ha nagyon extrát szeretnél, akkor készítesz hozzá gyufa tésztát.

2018. dec. 12. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
2018. dec. 12. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
57%

2. Voltam, elfelejtettem tegnap írni. Na szóval:

A valódi halászlé ugyebár azzal kezdődik, hogy magunk passzírozzuk az alapot farokból, fejből, kisebb halakból, de nyilván te ezt nem fogod csinálni. Ahhoz hogy az igazihoz leghasonlóbb eredményt kapj, a legjobb a bolti sűrítmény amit már fentebb javasoltak. Ugyanúgy csak halpépből áll, és fűszerekből mint amit magad csinálnál, tehát semmi adalék és ízfokozó nem szokott lenni benne. De ezt még meg szoktam tuningolni, hogy még "igazibb" legyen.

Először is, a dobozon feltüntetett vízmennyiségnél én inkább picit kevesebbet adok hozzá mint többet. Inkább vegyél több dobozzal, pl. 4 tagú családra hármat. Ha 1 liter vizet ír, akkor mérj ki egy dobozhoz 7 dl-t, tehát 3 dobozhoz 2,1 L vizet önts. Kicsit kiolvadt, már bele tudod tenni a vízbe, aztán kavargatás közben majd kiolvad. Ha már teljesen elkeveredett akkor még mindig eldöntheted, hogy akarod-e még hígítani vagy sem, de úgy jó ha kicsit sűrűbb. Ekkor szoktam megtuningolni mikor már forr, szelek bele paprikát, még egy kis fűszerpaprikát is szórok bele, valamint egy kis kanál sertés zsírt adok hozzá, mert a pirospaprika azzal tud jobban oldódni. De ízbombának dobhatsz bele még egy kis halászlé kockát is. Lényeg, hogy a bolti sűrítményben bár benne van a fűszer, nem sok szóval kóstolgatni kell a levet.

Ha forr az alaplé, helyezd bele a halszeleteket, majd kis lángon főzd tovább. Ne takarékon, de ne is lobogjon, valahol a kettő között. A halszeletek gyorsan megfőnek, 20 perc, fél óra kb. Óvatosan kavargasd, ne törd szét.

2018. dec. 13. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
40%

A halászlékockáról meg a sűrítményről hadd ejtsek pár szót! Én ezeket nem használom! Azért, mert nekem erről az a véleményem, hogy amig van jó minőségű pirospaprika, a halászlé ettől szinesedjen, ne attól a kotyvalékoktól.Lehet, hogy valaki azt mondja, inkább megspórol egy kis pirospaprikát, de szigorúan fenntartom, hogy ez a minőség rovására megy!

Lehetséges, hogy a halászlé kocka- sűrítmény is jók valamire, de halászléhez nem ajánlom!Egyébként a készítményen rajta vannak az összetevők, és hogyha sikerült mindent beazonositani, kedves egészségére.Az is igaz, hogy nem igazán nyomoztam utána, mert nem érdekelt!A strandokon is ezzel verik át az embereket.Feloldanak egy minibográcsban 2 db halászlékockát, aztán belefőznek 2 db halszeletet, és kész is a rögtönzött halászlé.Szinte azonnal éreztem az ízéből, hogy ez h.kockából van.

Most őszintén? Hol voltak a nagyapáink idejében ilyen pótszerek? Sehol, és mégis milyen finom halászlét tudtak készíteni?!

Mert mi kell egy jó zamatos halászléhez?

- vöröshagyma

- őrölt pirospaprika

- só

- víz

- és maga a hal

Kérem! Ezen természetes alapanyagokból mennyei halászlét lehet főzni, és a h.kocka- sűrítményre szánt pénzen inkabb az illető igyon meg valamit! Legalább az egészségére válik!

Na ez az én véleményem a pótszerekről!

2018. dec. 14. 01:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

"Az is igaz, hogy nem igazán nyomoztam utána, mert nem érdekelt!"

#8-as válaszoló. Akkor nem is tudod miről beszélsz. Én viszont mindennek elolvasom az összetevőjét és elhiheted hogy a bolti halászlé sűrítményben semmi más nincs mint kb. háromféle passzírozott hal, vöröshagyma, só és pirospaprika. Ezeket az összetevőket azt hiszem nem nehéz beazonosítani.

Ok. a kocka elhanyagolható, abban valóban van ízfokozó, de ezért is írtam hogy első sorban elég pirospaprikával megtuningolni, mert nekünk pl. kevés az a fűszer amit a sűrítménybe tesznek. Mivel NINCS BENNE ÍZFOKOZÓ! Sűrítménytől nem lesz műhalászlé, csak simán a kockával már igen. De mivel eleve többféle halászlé is létezik kis országunkban, ezért kár is ezen vitatkozni. Én például most magam fogom passzírozni az alapot, mert van miből, te nem passzírozol mert szerinted úgy is ízes ha csak a halszeleteket főzöd meg, ahány ház annyi szokás. A kérdező azt kérdezte Ti hogy csináltátok? Én így, te úgy . :-)

Mivel a kérdező életében először csinál, igyekszik az ember a legegyszerűbb variánsokat felvázolni.

2018. dec. 14. 06:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Én csak arra akarok kilyukadni, hogy igenis lehet az általam emlitett öt természetes hozzávalókból kitűnő halászlét főzni! Sűrítményre, h.kockára semmi szükség, ezek csak annak valók, aki nem ismeri a halászlé titkait, aki nem igazán adja bele a szívét- lelkét Lehet,hogy jó ize lesz tőle az ételnek, de az korántsem az igazi.Ahogy mondtam, amig van pirospaprika, addig nem érdemes ezekkel a pótszerekkel foglalkozni.Nagyon is tudom, hogy miről beszélek! Amikor nálunk karácsonykor jönnek a rokonok én a szokásos adagnak a dupláját szoktam főzni! Azért, mert egyrészt van aki kétszer kér a főztömből, másrészt én csak igy tudom megőrizni a lelki nyugalmamat!Ami jó, az jó!
2018. dec. 14. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!