2/6 anonim válasza:
Bár még sosem próbáltam csak törpéből főzni, de mivel nálunk a hagyományos halászlé egyik alapjának számít és egyébként is jóízű hal, nem hinném hogy rossz lenne. Azért ha van lehetőséged néhány keszeget-kárászt melléaprítani, biztosabb lehet a siker.
3/6 anonim válasza:
Halpaprikásnak kiváló! Halászlébe inkább, mint mellékhal szerepelhet. Herman Ottó "A magyar halászat könyve" c. művében így ír: a jó halászlé alapja a sok ponty, elegendő kecsege és valamennyi egyéb hal. Magam részéről a mondásának azt a részét feltétlenül tartom, hogy ponty nélkül nincs jó halászlé.
4/6 anonim válasza:
Igen, egy-két db. belőle a többi közé, kifejezetten feldobja a halászlé ízét-zamatát!
De ha csak az van, és sok, akkor hagyj meg belőle a fagyasztóban pár db-ot, míg lesz ponty és egyéb is hozzá, a többit pedig süsd meg, rántsd ki, úgy is nagyon finom tud lenni.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2 kiló törpeharcsa végül a fagyasztóban várja, hogy egy ponty mellett végezze a bográcsban.
Frissen kisütöttem belőle pàr darabot. Az apraját meg kisebb adagokban lefagyasztottam.
2018. júl. 1. 09:48
6/6 anonim válasza:
Én alaplével készítem a halászlevet, abba tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!