Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Halászlét mikor kell elöször...

Halászlét mikor kell elöször sózni? Mennyi ídő az amig a lesózott hal kiengedi főzés kőzben a sót magából?

Figyelt kérdés
2014. máj. 12. 10:41
 1/2 anonim ***** válasza:
56%

a hal alapanyagot nem kell előre lesózni, csak a szeleteket, amit majd a végén belefőzünk. azt is finoman.

amikor az alapanyagok egyet már forrtak, akkor szoktam fűszerezni sóval, paprikával a levet.

akkor már van saját zsírja, így a paprika is jól oldódik benne. persze nem kell zubogtatva főzni, csak lassan.

Kóstolás után még lehet korrigánli a sózáson, de akkor is számításba kell venni, hogy a besózott halszelet is megadják még a hiányzó ízt.

Rövid idő, mert a halszelet pár perc alatt megfő.

2014. máj. 12. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 doboszoli ***** válasza:

Zsenge ifjúkoromban futottam már bele ebbe a csapdába, ezért csak óvatosan sózom az alaplét, majd a sózott halszeletek belefőzése után állítom be a végleges sósságot.

Ha közben buzgón fogyasztom Noé apánk hagyatékát, akkor a családot/kosztosokat is bevonom a kóstolásba....))

2014. máj. 13. 07:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!