Halászlét mikor kell elöször sózni? Mennyi ídő az amig a lesózott hal kiengedi főzés kőzben a sót magából?
a hal alapanyagot nem kell előre lesózni, csak a szeleteket, amit majd a végén belefőzünk. azt is finoman.
amikor az alapanyagok egyet már forrtak, akkor szoktam fűszerezni sóval, paprikával a levet.
akkor már van saját zsírja, így a paprika is jól oldódik benne. persze nem kell zubogtatva főzni, csak lassan.
Kóstolás után még lehet korrigánli a sózáson, de akkor is számításba kell venni, hogy a besózott halszelet is megadják még a hiányzó ízt.
Rövid idő, mert a halszelet pár perc alatt megfő.
Zsenge ifjúkoromban futottam már bele ebbe a csapdába, ezért csak óvatosan sózom az alaplét, majd a sózott halszeletek belefőzése után állítom be a végleges sósságot.
Ha közben buzgón fogyasztom Noé apánk hagyatékát, akkor a családot/kosztosokat is bevonom a kóstolásba....))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!