Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csak csukából milyen halászlét...

Csak csukából milyen halászlét lehet főzni?

Figyelt kérdés
2016. nov. 6. 18:14
 1/10 anonim ***** válasza:
67%
Csukát nem pocsékolunk halászlébe
2016. nov. 6. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
63%
Csukalét maximum.
2016. nov. 6. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Akkor újra felteszem a kérdést!! Ha kizárólag csuka kerül a halászlébe, milyen ízű lesz a lé? Kóstolta már így valaki?
2016. nov. 6. 19:01
 4/10 anonim ***** válasza:
82%

Inkább csinálj belőle csukapörköltet.

A kockára vagy csíkokra vágott halhúst sózzuk be. Ha nem filét használunk, akkor ne feledkezzünk el a beirdalásról, különben nagyon szálkás lesz a hal. A szalonnát apró kockákra vágjuk, a zsírban kiolvasztjuk. Kivesszük a töpörtyűt, (jó lesz a túrós csuszára) a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. A tűzhelyről félrehúzva szórjuk meg fűszerpaprikával, vágjuk bele a zöldpaprikát, a paradicsomot és főzzük, amíg megpuhul, tegyük bele a halhúst, öntsük fel egy kevés vízzel. Adjunk hozzá pár gerezd zúzott fokhagymát, erős paprikát, esetleg csipetnyi borsot. Ízlés szerint fél deci vörösbort is önthetünk bele. Amikor félig megfőtt, tegyük bele a haltejet, ikrát. Forrás után 15-20 percnél nem kell tovább főzni.


Köretnek túrós csusza, töpörtyűvel.

2016. nov. 6. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Halászlét semmilyent sem lehet belőle.Esetleg az utolsó csukapörköltjét próbáld ki, vagy sütve fokhagymásan talán még elfogadható.
2016. nov. 6. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 ede1219 ***** válasza:
100%

A jó halászlé titka:


Csukát asszonyt ne engedj a közelébe!

2016. nov. 6. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A csuka eléggé zsíros (olajos) hal, nem lesz jóízű halászléd belőle. Inkább süsd meg, ne pocsékold el!
2016. nov. 7. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A csukának van egy jellegzetes szaga és íze, ami elrontja a halászlét. Még a fejét sem szoktuk belefőzni, a csak csukából készült pedig igen rossz ízű lehet. Szerintem.

A már említett elkészítési módokon kívül, nekem a legjobban a meleg füstön pácolt csuka jön be. Ilyenkor csak egyszerűen sózom a halat és 100-120°C fokos bükk vagy akác füstön kb. 2 órát pácolom. Gyönyörű arany színű lesz és az egyébként kicsit fura íze ilyenkor nagyon kellemesen érvényesül.

2016. nov. 7. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Jó, amit a 8-as ír, vagy esetleg még jó lehet belőle a ruszli: páclével, hagymával össze. Receptek a google-ban ízlés szerint.
2016. nov. 7. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Ne főzz belőle halászlét!


Itt jó kis receptek vannak a csukához:


[link]

2016. nov. 8. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!