Csak kockából lehet halászlét csinálni?
Persze!
És szoktak valódi halból is alaplevet készíteni, de az egy kicsit macerásabb!
Ha nagyon rákívánnék hirtelen, talán és is megcsinálnám kockából csak magamnak, de egyébként nem.
Ha megcsináltad, hogy sikerült ? ízlett ? :)
Aranyosak vagytok, köszönöm a válaszokat, de sajnos aznap nem volt időm kivárni, tehát improvizáltam mert nagyon megkívántam.
Leírom hogyan csináltam, mert hátha később mások is rátalálnak a kérdésre:
Zsíron dobtam fel apróra vágott hagymát. A két szelethez elég fél vöröshagyma, majd arra dobtam pirospaprikát. Tehát mint a pörkölt alap, de rövidebb ideig pirítottam. A sertészsír lényeges, mert úgy tudom eleve a rendes halászlébe is azt tesznek, mert a zsírtól jobban oldódik a pirospaprika.
Felöntöttem vízzel, csak annyira, hogy a halszeleteket ellepje. Két darab halászlé kockát tettem bele, valamint szeltem bele paradicsomot és tv paprikát. Sót nem javaslok pluszban, a kocka irdatlan sós. Jobb lett az eredmény, mint amit vártam, ezt azt hiszem hamis halászlének hívják, de ha az ember megkívánja, tűzoltásnak nagyon jó. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!