Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csak kockából lehet halászlét...

Csak kockából lehet halászlét csinálni?

Figyelt kérdés
Sűrítményből szoktam készíteni. Van a fagyasztóban két szelet busám, de nincs sűrítményem, csak kockám, de úgy megenném vacsira. Egyedül vagyok most, szóval lehet kizárólag kockából levet csinálni hozzá?
2016. márc. 7. 19:11
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
Persze, sűrítmény helyett jó lesz a busához a kocka is, ha abból csinálsz levet.
2016. márc. 7. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
70%
Persze, lehet. Pillanatok alatt meg van, teszel bele halat, én szeretem így is. Azért profi szakácsnak ne meséld el, mert rosszul lesz :)
2016. márc. 8. 00:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Persze!

És szoktak valódi halból is alaplevet készíteni, de az egy kicsit macerásabb!

2016. márc. 8. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon rákívánnék hirtelen, talán és is megcsinálnám kockából csak magamnak, de egyébként nem.

Ha megcsináltad, hogy sikerült ? ízlett ? :)

2016. márc. 8. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A kocka dobozán van is ilyen recept, valahogy úgy hangzik, hogy "x darab kockát y mennyiségű vízben felforralunk, halszeletet főzünk bele, és tálaljuk". Még nem főztem ilyet, én mindig magam csinálom a sűrítményt (az is nagyon jól fagyasztható, érdemes egy nagyobb mennyiséget elkészíteni, hamár dolgozik vele az ember), de nem hiszem, hogy ehetetlen lenne.
2016. márc. 8. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Aranyosak vagytok, köszönöm a válaszokat, de sajnos aznap nem volt időm kivárni, tehát improvizáltam mert nagyon megkívántam.

Leírom hogyan csináltam, mert hátha később mások is rátalálnak a kérdésre:

Zsíron dobtam fel apróra vágott hagymát. A két szelethez elég fél vöröshagyma, majd arra dobtam pirospaprikát. Tehát mint a pörkölt alap, de rövidebb ideig pirítottam. A sertészsír lényeges, mert úgy tudom eleve a rendes halászlébe is azt tesznek, mert a zsírtól jobban oldódik a pirospaprika.

Felöntöttem vízzel, csak annyira, hogy a halszeleteket ellepje. Két darab halászlé kockát tettem bele, valamint szeltem bele paradicsomot és tv paprikát. Sót nem javaslok pluszban, a kocka irdatlan sós. Jobb lett az eredmény, mint amit vártam, ezt azt hiszem hamis halászlének hívják, de ha az ember megkívánja, tűzoltásnak nagyon jó. :-)

2016. márc. 9. 11:45
 7/9 anonim ***** válasza:
84%
Ez inkább halpaprikás lett, az a lényeg, hogy sikerült valami "hamisat " összehozni és ízlett is. :)
2016. márc. 9. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a halászlébe nem kell sem disznózsír sem olaj. Elég bele a hal saját zsírja, abban is oldódik a jóféle pirospaprika.
2016. márc. 9. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
8# Úgy tudom azért tesznek bele egy kiskanálnyit, mert jobban oldódik a pirospaprika. Én speciel csak azért tettem alá, hogy megtudjam dinsztelni a hagymát. De tényleg csak nagyon keveset, mert a halászlénél nem jó, ha úszik benne a zsír. Valóban olyan, mint a halpaprikás, de bővebb lével. :-) Ez most amolyan sajátos lett :-D De minek utána ehető volt, és kielégítette a vágyamat, mindegy hogy nevezzük.
2016. márc. 11. 09:26

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!