Konyhaművészeti tanácsokat kérnék! Halászlét konyhakész alapanyagokból, könnyen, gyorsan, hogy lehet csinálni? A megsütött beiglit le lehet fagyasztani?
Én esküszöm a saját készítésre, de ha nem lenne időm ezt csinálnám:
A halboltokban, de pl. a tescoban is lehet kapni halászlésűritményt. (ez tulajdonképpen ugyanaz, mint amit otthon több órán keresztül főzöl paprikával hagymával paradicsommal fűszerekkel és paszírozod)
Többnyire 1 kg-os kiszerelésben árulják fagyasztva.
Vegyél ilyent, meg 1 doboz halászlé kockát, és személyenként 2-3 szelet friss halat (ezt is árulnak a tescoban).
Felengeded a sürítményt, öntesz hozzá még vizet, és tegyél bele halászlékockát, hogy jó íze legyen. Forrald fel, és főzd meg benne a halszeleteket.
Előző vagyok... a beiglit elfelejtettem.
Szerintem ha holnap megsütöd, akkor annak nem lesz semmi baja karácsonyig. Már ha kitart addig. :-)))
Amikor kihűl csavard bele alufóliába és tedd hideg helyre.
Én felteszek kb. 4 l vizet 2 db nagyobb hagymát/én csak hosszúkásra vágom, mikor kezd forrni beleteszem a piros-
paprikát és halászlékockát valamint erős paprikát, ezt egy
20 percet hagyom főni, utána teszem bele a besózott halszeleteket/ én pontyból szoktam készíteni. Feltétlenül tegyél bele hal fejet akár 2 db-ot is, akkor is ha nem eszitek meg,mert az adja meg az igazi ízét. Főzd kb. 40 percig lassú tűzön. Mi tésztával fogyasszuk ezért ha
sietek gyufa metéltet főzök ki hozzá.Soha nem passzírozom,
a levét esszük tésztával, utána a halat.
tüzön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!