Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért rágós a hátszín steak?

Miért rágós a hátszín steak?

Figyelt kérdés
Hátszínt sütöttem mediumra, friss volt a hús, szobahőmérsékletű, nagyon ízletes volt, de nehéz volt rágni. Pihentettem is nagyjából 5 percet. Mit tudnék tenni?
2018. nov. 6. 22:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg buktatója van a steaknek, meg alapból az nem omlós, az kicsi rágós. Vagy mire gondolsz, hogy a szoktál készíteni és ahhoz képest rágósabb? Akkor a hús minősége, az állat kora... bármi lehet. Itt egy vérprofi véleménye, talán megtalálod benne a választ:

[link]

2018. nov. 7. 00:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Volt olyan próbálkozás is, hogy 200 C°-os sütőbe helyeztem a steaket 2-2 percre, utána szinte ehetetlenül átsütöttem...
2018. nov. 7. 00:21
 3/7 A kérdező kommentje:
Illetve egy nagyon megbígható hentestől vesszük a húst akit személyesen ismerünk, tehát a hús minőségével nem lehet probléma.
2018. nov. 7. 00:23
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a megbízható, jófej hentes.

És igen, a hús friss, meg minden. Nem kétlem.

Azonban valószínűleg Holstein-fríz marhából van az a hús, mert Magyarországon a marhahús egyet jelent a tejmarhák nyugdíjazásával. A direkt húscélra tenyésztett marha nagyon ritka Magyarországon, és ennek megfelelően prémium árkategóriában mozog, és csak kevés helyen lehet kapni, hiszen nagyrészt az igényes éttermek a felvevőpiac...

Szóval a jófej Zoli hentes friss áruval rendelkezik, meg minden, de ha a marha nem olyan fajta, akkor sütheted 200 fokon, 120 fokon, szuvidálhatod is, de sosem lesz az igazi.

2018. nov. 7. 00:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszban említett cikk nagyon jó, és benne van a titok kulcsa is

„egy erősen márványos, zsírral sűrűn és egyenletesen átszőtt Black Angus."

Na ez egy olyan hús, ami nálunk a sarki henteseknél nem kapható.

Tehát térjünk vissza a magyar valóságba.

A steak sütés legfontosabb része a hús, hogy milyen húst válasszunk. A legideálisabb a Vesepecsenye vagy másnéven Bélszín.

A húst 4-5 napig olajban, vagy fűszeres olajban pácoljuk. A pácba nem kerülhet só.

Egyenletes 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk, hogy lehetőleg egyszerre süljenek meg.

Sütés előtt NEM klopfoljuk, és NEM sózzuk mert ettől kemény lesz, kifolyik belőle az értékes húslé.

A bélszín steaket én így készítem


Hozzávalók 2 személynek:

2 szelet 3 centi vastag bélszín

5 dkg vaj

2 evőkanál olaj

frissen őrölt bors


Elkészítés: A húst a hűtőből kivéve hagyom, hogy szobahőmérsékletűvé váljék. Egy öntöttvas serpenyőbe kevés olajat hevítek, majd beleteszem a húst, és 3 percig sütöm. Ezután óvatosan megfordítom, és újabb 3 percig sütöm. A sütés vége előtt vajat teszek az érmékre, és a vajas olajjal locsolva sütöm. Ezután előmelegített tányérra helyezem a húsokat, és letakarva néhány percet hagyom pihenni, majd sóval és borssal kínálva tálalom.

2018. nov. 7. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Érlelt hús volt? Megfelelő ideig?
2018. nov. 7. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én már bő egy éve sütök itthon steaket heti rendszerességgel,kipróbálva több féle technikát és kismillió apró módosítást,és én is arra jutottam magamtól,hogy egyszerűen a hús alkalmatlan általában ahhoz,hogy a youtube-on látottakat utánozzuk.


Meg lehet érte kövezni,de az utóbbi időben párszor a Tescoban vettem vákumcsomagolt marhahúst,900Ft/20dkg,és eddig ez volt a legomlóssab.

2018. dec. 8. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!