Lehet bajom az enyhén rágósra sikerült disznóhústól?
Készítettem pörköltöt borral és mivel a serpenyő kicsi volt az adaghoz képest és a hús rengeteg levet eresztett, nem volt lefedve a főzésnél (mivel a víz a többségét így is ellepte és mindenképp el akartam főzni a levét).
Forgatva természetesen volt a hús. 2 óráig készült közepes lángon, természetesen volt olyan hőfokon, hogy fortyogjon.
Az ízével nincs gond és természetesen nem véres belül, nincs nyers hús bűze/utóíze.
A hús üzletből való, rendes bevizsgált áru.
Az a kérdés, hogy így csak kellemetlen az állaga, hogy nem olyan jó porhanyós, vagy veszélyes is lehet parazitafertőzés miatt?
Vagy alapból rossz minőség volt a hús (öreg vagy mittudomén) ,vagy az elkészítés módja nem volt jó és azért rágós .
2 óra főzés alatt biztos ,hogy minden kidöglött belőle
2 óra főzés alatt abban semmi parazita nem maradt..
Egyszerűen nem jó minőségű húst vettél. Attól is függ milyen hús comb karaj stb..
Karajból pörköltet főzni? hmmmmmm......
serpenyő tényleg kicsi a pörkölt főzéshez, én lábosban szoktam....
2 óra főzés után még jó, hogy nem maradt véres.
Azt tudnám, hogy miért nem lett még senkinek baja a kerti grillezésnél, mikor két centis hússzeleteket sütnek fél órát.
Attól, hogy valami rágós, még nem nyers. Marha steaket pár percig sütünk, és vaj puha. Gyakrabban rágós, ha túl van sütve, főzve, illetve a főzési sütési technika hibájából lehet rágós. Kiengedted az összes levét, és össze aszalódott.
Ha legközelebb pörköltet főzöl, akkor kicsit nagyobb lábosban tedd el, amiben kényelmesen elférsz.
Mármint a hús. :-)
Először pirítsd le a húskockákat, ergo kérgesítsd, így a főzés során benne tartja a nedvességet.
Köszönöm a válaszokat.
Sertéscomb, nem karaj :D
Meg volt pirítva az elején, az volt a gond, hogy nem tudtam lefedni, annyi volt belőle.
De mivel elég kényes vagyok így a most már kevesebb húst újra felolajoztam és vizeztem majd fedő alatt megadtam a módját, most sokkal jobb.
Amúgy kollégista vagyok, avval főzök, amivel tudok :( szűkösek a készletek, örülök, hogy van hova rakni ezt a serpenyőt is. viszont 1 kg hús elfér benne, azt meg napokig eszem.
'ok, nem írtad, hogy...'
Nem hisztinek szántam a hozzászólást, csak magyarázkodásnak :D Természetesen egy nagy lábas sokkal jobb megoldás lenne, de ez van.
Az olajról mondják bizony, hogy inkább zsír kéne alá, de ha már száraz vörössel készítettem, túl sok lenne úgy a jóból :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!