Divat mostanában nagy darab húst sütni alacsony hőfokon (max.130 fok), letakarás nélkül. Van valaki, akinek sikerült, és puha lett a hús?
Figyelt kérdés
2017. febr. 18. 17:36
1/7 anonim válasza:
Az alacsony hőfokon sütést sok-sok éve alkalmazom. Annál jobban semmi nem puhítja a húst.
2/7 anonim válasza:
ha a konfitálásra gondolsz, az még alacsonyabb hőfokon történik, és igen régi bevált módszer, nagyon finom puha, ízletes lesz a hús. Keress rá a konfitálás címszóra.
3/7 anonim válasza:
#2
A konfitálás és az alacsony maghőmérsékleten sütés két külön dolog.
4/7 A kérdező kommentje:
Nem konfitálásra gondoltam (úgy tudom, ott el kell lepje a zsiradék a húst.
Első, nekem vajon miért nem puhul meg soha? A mai 1 kb. 1 kilós sertéslapocka 6 óra múlva (130 fok) is kemény volt. Volt alatta folyadék, amit pótoltam. Félidőben le is takartam, de sokat nem segített. Az elejétől kellett volna?
2017. febr. 18. 20:02
5/7 anonim válasza:
Igen, nagyon jó módszer! Egyetlen baj vele hogy olyan finom lesz a hús hogy normális magas hőfokon sütöttet már nem is eszem meg jó ízzel, mert tudom milyen az igazán jó. Teljesen más állag, más ízek, baromi jó. Mi tákoltunk a kertben a bbq szmókert, 5-6 órán keresztül sütjük abba a húsokat 120-130 fokon, isteni.
7/7 anonim válasza:
A kérdésből nem derült ki, hogy nem a konfitálásra gondolt a kérdező, azért is "mertem" megkérdezni. De úgy látszik hibáztam... ezer bocsánat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!