Alacsony szenhidrattartalmu, olcso levesotletek karacsonyra?
Parancsolj! Egy kalória-táblázat. Olvasd át melyik alapanyagnak (akár zöldség, akár húsféle) mennyi a kcal értéke, és a pénztárcádhoz mérten választhatsz, dönthetsz, mit is főzz!
Koszonom a linket, van nekem ilyenem. Tenykeg oleteket keresek, mert az elmult evekben mar minden poent ellottem a konyhaban:)
A masodik tejszines-narncsos csirkemell lesz, a desszert meg diabetikus kokuszos golyo (nem kekszbol, hanem reszelt alnabol keszul). A koret valoszinuleg nyers salata.
Gondoltam pl. egy joghurtos zellerkremlevesre keves dioval megszorva. De a huslevest is szeretem.
Sütőtök krémleves
Sárgarépa krémleves
Sajnos, a sutotokben nem csak hogy sok a szenhidrat, de eroteljesen meg ismeli a vercukrot. Amugy imadom, es nar attol boldog lennek, ha karacsonyra annyit ehetnek belole, amennyit jonak latok :D
Ha esetleg nem lenne egyertelmu, mert nem irtam eddig: cukorbetegdietaba illo levest keresek ;)
A tejszínes cukkinileves is nagyon finom (bár én kókusztejjel eszem, nem sokkal) :) A cukkini nem olcsó karácsonykor, de nem muszáj belőle sokat enni.
De minden szénhidrátszegény zöldségből ki lehet indulni, én többnyire vegyes zöldséglevest eszem, amiben akad ugyan cukrosabb is (sárgarépa, hagyma, sőt borsó), de ezek pici mennyiségben, a prímet inkább a karfiol viszi, nagy kedvencem. De ez nálunk elég hétköznapi, minden héten van. Tartalmasabbá az olajos magvas galuska teszi, színét s ízét kicsit a kurkuma dobja fel...
Én azért jóval kevesebb szénhidrátot eszem, mint az átlagos cukorbeteg... Pont a zöldségleves az, ami viszi a szénhidrátkeretem felét. A többi fogást könnyű durván szénhidrátszegényen összehozni, főleg az édességeket.
Ja, ha cukorbeteg vagy, akkor egy másfajta segítséget tudok neked:
Keress rá a cukorbetegek részére összegyűjtött kajákra, levesek, sültek, sütik, stb. stb.
Nagyon-nagyon sok embernek szinte minden-napos segítsége ez az oldal.
Kevesen ismerik, pedig nagyon nagyon finom a fokhagymás parajkrémleves (krémes fagyos spenótból)Sűríteni lehet 1 tojás sárgájával, pici tejszínnel.A fokhagymán kívül fehérbors, esetleg szerecsendió is lehet még a fűszere.
tetejére vagy a megmaradt fehérjét keményre verni, és vízben habgaluskának kifőzni, de reszelt vagy apróra vágott keménytojás is dekoratív rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!