Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Irnatok nekem olyan eteleket,...

Irnatok nekem olyan eteleket, amik olcsok, kiadosak, es?

Figyelt kérdés
... Es nincs bennuk bab, turo. Kb 10 nap kajalasat kell megoldanom alacsony koltsegvetesbol. Van itthon kb 1 kg halfile, 500g kockara vagott csirkemell, 1,5 kg daralt hus, penne es szarvacska teszta, edes savanyu szosz 2 uveg, rizs.

#főzés #spórolás #alacsony koltsegvetes #olcso de fincsi
2016. jún. 15. 09:21
 1/8 anonim ***** válasza:
46%

- Rántott hal: az 1 kg 1 főnek 3 evésre is elég, nem kell egyszerre megcsinálni: Köret lehet: petrezselymes krumpli, rizi-bizi, majonézes hagyma-saláta

- Csirke mell édes-savanyú szósszal, szarvacska tésztával

- Fasírozott: kelkáp. főzelékkel (vegyél káp-ot!)

- Töltött paprika: paradicsom mártással

- Rakott karfiol

Az 1,5 kg darált húsból is 3 félét tudsz készíteni, és ráadásul mindegyiket el tudod őket osztani több evésre is!

Ezekhez alig kell vásárolni valamit, a pénzed többi részét kenyérre, felvágottra, tojásra, stb. tudod költeni, hogy legyen reggeli-vacsora is!

2016. jún. 15. 10:21
 2/8 anonim ***** válasza:
68%

Te, 2,5 kg hús és 2 kiló rizs/tészta (ált fél kilós csomagok ugye) az naponta 250g hús és 200g köret 10 napra, ami több, mint auéttermi adagok... Ez bőven elég főételnek!

A maradék pénzből zöldséget, gyümölcsöt vennék mert az durván hiányzik az étrendedből, ami így nagyon egészségtelen.

De am mindegyik húsfélét elkészítheted paradicsomos/sajtos/gombás öntettel aztán rizs/tészta, zöldség mellé.

2016. jún. 15. 10:39
 3/8 A kérdező kommentje:
Koszonom, ment a zold kez, azt elfelejtettem leirni, hogy 3fore kell beosztanom! :)
2016. jún. 15. 10:47
 4/8 anonim ***** válasza:
59%

Bele is halnék, ha 10 napon keresztül állandóan csak rizst kapnék köretnek!!!

Azért akármennyire is szűkös, egy kis változatosság, főzelék, hasonlók, szükséges a napi étrendben!!

2016. jún. 15. 11:52
 5/8 anonim ***** válasza:
81%

Bocsi, az más 3 főre természetesen!

Utolsó, ki írta hogy csak rizs? Direkt írtam, hogy rizs, tészta, ZÖLDSÉGEK, ez legalább 3 féle köret 10 napra, persze zöldségtől függően több is.

A meglévő alapanyagokat felhasználnám ahogy írtam. 3 főnek 3-4 napra elég étvágytól függően.

Pár olcsó, laktató, egészséges étel a többi napra:

Borsós-gombás rizottó

Krémlevesek

Krumplifőzelék

Cukkinifasírt

Zöldségragu nokedlivel

Rakott brokkoli

Paradicsomos töltött padlizsán

2016. jún. 15. 15:22
 6/8 anonim ***** válasza:
59%

A két üveg édessavanyút megcsinálhatod a fél kiló csirkemellel. Egyszerre megeszitek, mondjuk, rizzsel. Talán marad egy kicsi, de nem három személyre. Ez adott.

A halfilé sem kiadós sehogy sem. Fölösleges rántani, ha minden fillér számít, csak kidobsz egy csomó pénzt étolajra, amiből mást is vehetsz. A tojás is ilyenkor mindig kicsit kárba vész, a liszt, a morzsa is. Szerintem olvaszd ki, fűszerezd be, és egy kanál olajon kb. két perc alatt süsd meg mindkét oldalát. Jó lesz az. Rizzsel ehető kaja, de egy kilót hárman egy alkalomra bepusziltok, és még van nyolc nap...

A 1,5 kiló darált hús már ígéretesebb cucc. A legjobban talán valami rakott tésztában megy el. Csinálhatsz bolognai szószt, kell bele hagyma, fokhagyma, paradicsompüré, bazsalikom, oregánó és persze só meg bors. Pörkölt alapba is mehet persze. Ha kész, kifőzött tésztával összekevered, és összesütheted sütőben - tejföllel is akár. 30 dekánként használd fel a húst egy csomag tésztához, és az elég lesz hármótoknak. Ez már újabb öt nap.

Az utolsó három napra nincs ötletem. Ha nem vagytok nagyon belesek, maradhat persze valami maradék.

2016. jún. 15. 16:03
 7/8 anonim ***** válasza:
15%

"Pár olcsó, laktató, egészséges étel a többi napra:

Borsós-gombás rizottó

Krémlevesek

Krumplifőzelék

Cukkinifasírt

Zöldségragu nokedlivel

Rakott brokkoli

Paradicsomos töltött padlizsán"

Tényleg zseniális: nem zavar, hogy semmiféle hozzávaló nincs ezekhez?

2016. jún. 15. 16:04
 8/8 anonim ***** válasza:
81%

Kedves utolsó: leírtam az 1. Kommentemben mit készíthetne a meglévő hozzávalókból, erre hivatkoztam a 2. Kommentemben is.

Mivel 2,5 kg hús és 2 kg köret nem elegendő 3 főnek 10 napra, nyilván be kell majd vásárolni, ezért javasoltam olcsó és vitamindús ételeket, ami amúgy hiányzik a fenti étrendből.

Kérlek legközelebb tanulj meg olvasnu, mielőtt alaptalanul nekiállsz kötekedni.

2016. jún. 15. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!