Ha a sütőben sült hús nem sikerült elég jól (nem lett elég omlós, nem volt alatta elég zsír), mi történik vele (sertés), ha jó sok zsírban újrasütöm?
A "sok zsír" rossz ötlet, esetleg önts alá vizet és felsö alatt kis lángon párold egy ideig,a attól megpuhul.
A hús nem a SOK zsírtól lesz omlós, hanem attól, hogy hy elöször kérget sütsz rá ás utána lassan - víz jelenlétében - megpárolod.
Készíts akármilyen mártást, azzal öntsd le, és a sütőben egy kicsit összesütöd. Vagy fent a lángon födő alatt.
Lehet ez akár egy adag gomba-mártás, sajt-mártás, de ha lecsó-alapot készítel, és azzal forralod össze a sültet... lényeg, hogy ellepje a húst, és csak lassan rotyogjon össze.
Oké, akkor nem fogalmaztam elég érthetően. A sok zsír arra lenne hivatott, hogy tudjunk utána sülthúszsírt enni, mert szeretjük.
A hús egyébként nem lett száraz, csak feltehetően nem sütöttük elég ideig, mert nem lett olyan omlós, ahogy szeretjük. Erre szerettem volna kísérletet tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!