Bevált sütőben sült marha, sertés, bárány recept? Mindent megfőzök, de sütni azt nem tudok/merek. Egyszerűen attól félek, kemény lesz, száraz lesz, ehetetlen lesz.
valami nedves szószt vagy szimpla vízet rakj a hús alá mikor berakod sütni
nem fog kiszáradni
néha kiveheted a sütőből hogy meglocsold a saját levével
szia!
Sertéshúst, mondjuk tarja vagy karaj szeleteket úgy sütünk, hogy egy dl vizet kell aláönteni, és kb 40 percre lefedni a tepsit alufóliával. utána leveszed a fóliát, és megpirul. A fennmaradt levet el lehet párologtatni sima tűzön is, ha sok maradna alatta.
köszönöm a tippeket. De honnan tudom azt, hogy mikor van kész, hogy mikor kellően puha, ehető a hús? mi van, ha idő előtt vagy után veszem ki a sütőből?
:(
Én is többnyire sertésthúst sütök szeletben vagy egyben (nem tudom mire gondoltál), a szelethúsokat nem túl vékonyra vágom, enyhén kiklopfolom, sózom. lisztbe mártom és egy serpenyőben kevés zsíron elősütöm mindkét oldalát 4-4 percig (pl tarja,karaj ). ha mind megvan, egy zsírozott tepsibe helyezem. a megmaradt lisztes zsírt kb egy deci vízzel beforralom, és a pecsenyelevet a húsra öntöm.Szoroan lefóliázom, és kb 40 percig sütöm. félidőben megfordítom, majd a legvégén fólia nélkül sütöm de csak pár percig, míg egy kis színt nem kap.Finom omlós hús a végeredmény.
egybesült húsnál visszatértem a lábasban sütéshez, mert egyszerűen nem tudtam rendesen lefóliázni egy nagyobb darab húst.
A húsdarabot jól bedörzsölöm sóval és háztartási cérnával
átkötözöm, mint a kötözött sonkát.
zsírban átforgatom, míg egy kis kérget kap, és egy kevés vizet öntök alá.Így folyamatosan tudom forgatni, és látom, érzem az állagán, hogy mikor kész.
Néha a vizet pótolom, hogy legyen egy kevés alatta, ami kell a puhuláshoz. ha már a húsvilla könnyedén átmegy rajta, akkor zsírjára sütöm és körbepirítom.
Deszkán kb 10 percet pihentetem, lebontom a cérnát, és gyönyörűen lehet szeletelni.
Én duplaaljú ,rozsdamentes, magasfalú lábasban sütöm az egybesültet, amibe kényelmesen belefér.
Szelethúsokat szoktam különféle pácokban állni egy éjszakán át, majd zsírozott, lefóliázott tepsiben megsütni.
A pácok is sokat segítenek, hogy a hús puha, szaftos maradjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!