Szerintetek ha egy sütireceptben csak simán tejszínt írnak, akkor az habtejszín vagy főzőtejszín, vagy tök mindegy? Van egyáltalán különbség? Kávétejszín?
Sütibe HABtejszín min 30 %-os.Főzőtejszín- a nevében is benne van - főzéshez, tejföl helyett ajánlatos a maga 20/10 %-éval.
Kávétejszín a kávéba.. :D
A tejszín minden ételben a habtejszínt jelenti.
A főzőtejszínt szokás külön feltüntetve kiírni, mivel ez egy adalékanyagokkal teli tejtermékipari melléktermék, ami kb. 10-15 éve létezik csak. Előtte mindenbe hagyományosan tiszta 30%-os állati tejszínt használtak - azaz habtejszínt.
A "főző"tejszín azért főző, mert könnyebb levesek, szószok enyhe besűrítésére alkalmas csak, de alacsony zsírtartalma miatt habbá nem verhető.
Attól függ mire szeretnéd használni.
A tipikusan túrótorták, stb. tetején lévő magas, 1-2 centis zseléréteghez a gyümölcs/tortazselé a legideálisabb. A krémek fixálásához, pl. maga a túrókrém keményítéséhez pedig a zselatinfix az igazi (expressz zselé) - elronthatatlan és gyorsabban, kevesebb munkával van kész (kezdőknek sokszor becsomósodik krémekben a normál zselé).
Ezt a receptet szeretném megcsinálni..de nem nagyon értem, hogy lesz egy kis pohár joghurtból (gondolom a 150 g-osra gondol) egy 22 cm átmérőjű tortának megfelelő krém ráadásul a képen látható vastagságban?? Na most egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy megcsináljam-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!