Karamellkrémes mézes-krémest szeretnék sütni. Habtejszín helyett főzőtejszínem van itthon. Nem baj, ha azzal csinálom?
Figyelt kérdés
2013. szept. 19. 21:01
1/3 anonim válasza:
Nem ugyanaz a kettő . Szerintem nem lenne jó vele . Az főzéshez való .
2/3 anonim válasza:
Nekem nem baj, csak a süti nem fog elkészülni.
Huszonhatezredszerre is leírom itt az oldalon: NE vegyetek főzőtejszínt! Semmi más, csak a színtiszta tejszín (habtejszín) felhígított maradéka, amit így adnak el, adalékokkal és állagjavítókkal. A habtejszínben semmi más nincs, csak színtiszta, 30%-os zsírtatalmú tejszín, ezért verhető habbá. A "főző"tejszín zsírtartalma nem elegendő ehhez, így nem alkalmas ilyesmire - ezért használják páran levesek "sűrítésére", bár a 10-20%-os zsírtartalom erre se túl alkalmas.
Magyarán: a főzőtejszínt MINDEN esetben lehet a habetjszínnel helyettesíteni, de fordítva szinte SOHA.
3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. :)
2013. szept. 19. 21:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!