Milyen húslevest tudnék csinálni az itthon lévő alapanyagokból? Recept?
Még sosem csináltam húslevest, de a barátom beteg és szeretnék neki főzni egy jót estére, hogy hamarabb meggyógyuljon.
A következő dolgok állnak rendelkezésemre:
- pulykacomb
- sárgarépa
- zöldborsó
(- fagyasztott zöldségkeverék franciasalátához..ez nem tudom, jó-e levesbe, de ezeket tartalmazza: sárga-, és fehérrépa, zöldborsó, krumpli, petrezselyem)
- vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- fűszerek
- tészták
Szóval..ezekből már össze lehet dobni egy normális levest, nem? Ha igen, akkor leírnátok, hogy hogyan csináljam?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Pulykacombból nem lehet jó húslevest főzni. Ahhoz nyaka, szárnya kellene.
Megfőzheted, de az nem húsleves lesz.
egy jó pulykaragulevest főzhetsz belőle. a hús vékony csíkokra vagy kisebb kockákra vágod. egy kicsi hagymát finomra vágsz, megdinszteled kevés olajon, majd rádobod a húst és fehéredésig kevergeted. egy kis levet enged, az nem baj, az természetes. ha ezt elfőtte kevés víz hozzáadásával a húst puhára kezded főzni. amikor már majdnem puha, akkor mehet bele a friss sárgarépa karikára, vagy kis hasábokra vágva. a zöldborsó (gondolom fagyos). ezzel is átkevered és felhúzod annyi vízzel, amennyi levest szeretnél. só, kicsi bors. finoman fűszerezz, ha beteg a barátod.
én a fokhagymát is kerülném most. ha a zöldség is puha egy kis apró levestésztát is főzhetsz bele.
Ha van petrezselyemzöld, azt is tehetsz rá a végén.
Hideg vízbe tedd a pulykacombot (négybe vágnám), ha felfő szedd le a habját, ha félig megfőtt, tedd bele a fagyasztott zöldséget és 1 hagymát egészben és 2 gerezd fokhagymát, a fűszert: sót, borsot, pirospaprikát, ha van zöldpetrezselymet, ha szoktátok borsikafűvet, bazsalikomot, esetleg gyömbért, szerecsendiót.
Ha nem fagyasztott zöldségből csinálod (a kétfélét ne keverd, mert nem lesz egyformán megfőve - elfőve), akkor lehabozás után tedd bele a fűszereket és a megpucolt zöldségdarabokat sárgarépát, petrezselyem gyökeret, zellert, karalábét, mikor ezek majdnem készre puhultak akkor teszed bele a hagymát és fokhagymát és petrezselyemzöldet.
Tésztát külön főzzél bele (jobb ha a leves levébe főzödd, de külön edényben), de ha a fagyasztott zsöldségben sok a krumpli akkor nem is muszáj a tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!