Dangohoz valamilyen egyszerű, itthon is könnyen beszerezhető alapanyagokból elkészíthető szószt/öntetet ismertek?
Figyelt kérdés
2013. febr. 22. 21:55
1/1 anonim válasza:
A mitarashi dangohoz való öntet nem túl bonyolult: szójaszósz, cukor és egy kis keményítő kell hozzá. Összefőzöd amíg jó sűrű nem lesz. Figyelj, hogy ne túl sós szójaszószt használj. Reszelhetsz bele narancshéjat, nagyon finom lesz. A kuri dango gesztenyepürével van tálalva, persze nem a mi rumos cukros változatunkkal, de lehet kapni natúrat is. Illetve gyakran eszik ankoval, ami azuki bab (japán, kínai stb boltokban lehet kapni; apró szemű, fehéres csík van rajta) akár konzerv formájában, úgy gyorsabb az elkészítése, akár simán (konzervben sokkal drágább, a sima azuki babot én szerintem 500ft alatt vettem és több alkalomra elég), a száraz babot beáztatod egy éjszakára, felteszed főni 2x-3x annyi vízben, mint amennyi a bab, megvárod míg megfő, cukrozod, krumplinyomóval pépesíted (nem kell teljesen pépesre, csak darabos-pépesre) és főzöd amíg besűrűsödik. Konzervből is így kell csinálni, csak nem kell áztatni, hamarabb megfő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!