Hogyan tudnék itthon házilag viszonylag egyszerü vagy olcsó alapanyagokból alkoholt készíteni? És milyen alkoholt?
ez szerintem nagyon finom,és viszonylag olcsó is.
"zöldségből is készíthetsz alkoholt erjeszdmeg "
Csak a cukor erjed meg! A rizs meg a zöldségnek semmi értelme csak pazarlás!
00:01
Ez kb a leggázabb módja a szeszcsinálásnak... a kristálycukor erjed meg benne, a rizs csak ízesíti.
Aki ezt "martininek" nevezte annak pedig még mindig lógok egy pofonnal:P
00:01-es kisokos
Néhány kérdés:
-milyen "ízt" ad bele a rizs
-hallottál-e már a szaké-ról
-miből készül az írek kedvenc itala
-a keményítő átalakulhat-e cukorrá, amiből alkohol erjedhet
Ha a fentiekre tudod a választ, rájössz, hogy butaságot írtál.
Akkor most meséld el, hogy ha belezúzol 1 kiló rizst és 1,5 kiló tiszta cukrot, akkor miből lesz a szesz...
de szerepcsére nem kell sokat pofáznom, a cukorbor-szindrómát már jól kitárgyaltuk:)
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__bor-sor-rovidit..
Igen, hallottam a szakéról. És Te, hallottál már a nem cukrozott cefréről?
Elmesélem. Egy része(a nagyobbik) a cukorból, másik része a rizsből. Ugyanis az alkoholos erjedés hatására a rizsben lévő keményítő szintén cukorrá alakul, ami megerjed, ugyanúgy alkohollá, mint a répacukor. Az, hogy martini vagy nem (nem az) másodlagos dolog, de minden kockázat nélkül fogyasztható, sőt jóízű. Az "aranyháromszögben" gyártott borszerű valaminél sem a cukorral van a baj, hanem a hozzáadott anyagokkal. (nem akarok tippeket adni)
Cukorból, vízből, és az erjedést beindító élesztőből(amit a pálinkás szakma is alkalmaz), megfelelő erjesztési és lepárlási technológiával, tökéletes, egészségre ártalmatlan tisztaszesz nyerhető, (vagy akár bármilyen keményítőtartalmú anyagból, mint kukorica, rozs, árpa, burgonya).Ebből készülnek a kommersz italok, ill. ezt használják egyes borok alkoholtartalmának emelésére.(avinálás ld.)
Gyümölcscefrénél a cukor hozzáadása nem bűn, bár a minőséget csökkenti azáltal, hogy az aromák hígulnak. Lecsorgattam már néhány hl-fok pálinkát, vannak olyan gyümölcsök amelyek kitűnő aromát adnak,(pl.kajszi), ám lepárlásuk némi "mesterséges napfény" bevitele nélkül gazdaságtalan. Term. házi előállításról beszélek. Itt sem a cukortól vakulnak meg emberek, hanem a helytelen technológia miatt.(cefrekezelés, párlatok szétválasztása, kozmaolajok leválasztása.)
A bortörvény kizárja a kereskedelemből a répacukorból származó alkoholt tartalmazó bort, így ott kénytelenek mustsűrítményt alkalmazni a cukorfok javítására. A saját fogyasztásra szánt bornál tökéletes a répacukor, term. ésszel, mértékkel alkalmazva.
Értékelem a befektetett idődet, de nem mondtam hogy mind megvakulunk, hanem azt, hogy ez nagyrészt cukorbor és még mindig az egyik leggázabb (emberi fogyasztásra alkalmas) szeszcsinálási módszer.
De lehet, hogy másképp látjuk a fogalmakat, mert nekem a szeszes ital gasztronómia, másoknak meg drogozás. Ebből a szemszögből tényleg nem bűn a cukrozás, végülis az a lényeg, hogy üssön és közben ihatatlan se legyen (ezért megy bele szőlő is:P)
19:00: Igen, ez "jó" recept, sok embernek ízlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!