Milyen házilag elkészíthető, vagy olcsó ajándékot adhatnék szüleimnek 20. házassági évfordulójukra?
házi gyertya készítés:
-gyertya olvasztása: egy fazék vagy lábos vagy ilyesmibe teszel vizet és bele egy lehetőleg hőálló poharat (de szerintem még a befőttesüvegnek se lesz baja) ebbe teszed a régi viaszdarabokat, közben a vizet forralod-annyi meleget ad át a viasznak amennyi kell az olvadáshoz. (de ha pesti vagy az azúr KFT-nél lehet kapni 1100Ft/kg áron fehér parafint én abból szoktam önteni max színezem viaszkréta darabokkal-öntöttem anno rétegesen szinezettet)
Forma készítése: én vagy kiürült sziloplasztos dobozba öntöm, vagy agyagból vagy földből csinálok öntőformát amibe beleöntöm (utóbbiakat nehezebb ízlésesen megformázni de ha ügyes van még akár szobrocskát is lehet önteni vele)
Kanóc behelyezése: vagy már az öntés előtt felfüggesztetted a formába, vagy utólagosan helyezed el azáltal, hogy egy forró dróttal beleszúrsz a kész gyertya tetejébe és a még forró dróttal bele nyomod a kanócot minél mélyebbre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!