Marhahúst pörköltben mennyi ideig kell főzni, hogy ne legyen rágós?
Figyelt kérdés
Kislángon vagy közepesen?2018. márc. 10. 18:22
1/8 anonim válasza:
Kislángon kb 3 órahossznyit. de folyamatosan figyelni kell, és a levet mindig pótolni, de csak annyival, amennyi éppen ellepi, nem bő lében úsztatni.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi, de miért kell figyelni ?
2018. márc. 10. 18:31
3/8 A kérdező kommentje:
Én bő lében usztattam, az miért baj?
2018. márc. 10. 18:32
5/8 anonim válasza:
Figyelni azért kell, hogy ne égjen oda. A sok lé meg azért gond, mert akkor nem párolódik, hanem fö, más íze és állaga lesz.
7/8 anonim válasza:
A pörkölt lényege, hogy lassan főjön, kevés lében, hogy szafttá tudjon alakulni. Ha felöntöd bő lével, akkor egy kilúgozódott főtt húsod lesz, és nem a klasszikus sűrű szaftos pörkölt.
Ha már rázúdítottál egy bőséges levet, (persze, ha most csinálod ), akkor fedő nélkül főzd el, és utána, ahogy fentebb is írtam, lassan, kevés víz adagolásával, fedő alatt főzd.
Egy jó pörkölthöz idő kell, és odafigyelés. Hidd el megéri.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi. érdekes. :).
2018. márc. 10. 20:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!