A fagyasztott gomba miért lesz rágós, gumis? Van valami megoldás erre?
Figyelt kérdés
2017. nov. 25. 10:44
1/2 anonim válasza:
Mert fagyasztás előtt blansírozni kellene (szinte minden zöldséget) és ez nem történt meg.
A blansírozás egy rövid hőkezelés, azaz pár percre – a zöldség fajtájától függően – forró, lobogó vízbe mártjuk, majd lehetőség szerint rövid időre jeges vízbe tesszük, visszahűtjük őket. Ettől a zöldségek ropogósak maradnak, színüket, állagukat megőrzik.
Lefagyasztás előtt érdemes a zöldségeket mindig blansírozni, majd papírtörlőre vagy konyharuhára terítve megszárítani, így a hűtés során sejtfalak nem nem roncsolódnak, és a későbbi felhasználás során nem válnak puhává, vagy gumiszerűvé.
2/2 anonim válasza:
A másik probléma meg az, hoyg felhasználás elött kiolvasztod a gombát és azzal vizet veszít. A fagyasztott gombát (meg minden más zöldséget is) fagyosan kell a forró zsiradékba/folyadékba tenni, akkor olyan amrad, mint frissen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!