Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha a marhahús kemény, rágós,...

Ha a marhahús kemény, rágós, akkor túl rövid vagy túl sok ideig főztem?

Figyelt kérdés
Túl lehet főzni a marhahúst? Mik a tünetei? Ha keménynek találom és tovább főzöm, akkor puhulhat? Vagy pont akkor van túlfőve, ha rágós és kemény?

2017. dec. 27. 16:24
 1/7 anonim ***** válasza:
86%
Túl rövid ideig főzted.
2017. dec. 27. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A marhahús akkor kemény, ha öreg, vagy levés ideig főzted.

De a legöregebb marha is omlós lesz egy idő után, csak órák kérdése. Eleve egyes szakácskönyvek 4 órát írnak a marhához, de ez nyilván a húsdarab méretétől is függ.

Nem tudom mit főztél, de mondjuk egy pörköltbe ha teszel egy mokkáskanálnyi szódabikarbónát, az szokott segíteni.

2017. dec. 27. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
68%

Addig kell főzni amig szét nem megy , meg kell kóstolni.

A tied fővetlen .

2017. dec. 27. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért ronggyá sem kell főzni, mert akkor szálaira szétesik, nem gusztusos és élvezhetetlen.

Ha gulyásnak, pörköltnek főzöd, akkor kb 2 óra múlva kiveszel egy kockányit egy kistányérra és megnézed, hogy áll. Ha fakanállal ketté lehet nyomni, akkor biztosan, hogy puha már, de meg is kóstolhatod.Gulyás esetében, ha még visszarúg, tehát kb félidőben kell beletenni a zöldségeket, majd a krumplit stb.

Vagyis , ha kemény, rágós, akkor nem főzted készre.

Ha egy marha steakot egy pillanattal is túlsüti az ember,az is rágós és szinte ehetetlen lesz.Szóval ez esetben a túlsütés a probléma.

De annyi kulcsszót írtál, hogy tulajdonképpen azt sem tudni, konkrétan mire akarsz rákérdezni.

Nyilván egy borjúhús sokkal hamarabb kész, mint egy vágómarha húsa.

2017. dec. 27. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha kemény és rágós, pörköltben, babgulyásban, akkor rövid ideig főzted. Főzd tovább, megpuhul.

Van ugye a marhasteak, amit egész máshogy készítenek, de mivel a kulcsszavadban szerepel a kukta (is), gondolom valami hasonlót készítesz, pörköltet, vagy levest.

A lényeg: nem főtt meg, főzd tovább.

2017. dec. 27. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ milyen hús és milyen technológiával készül.

Egy bélszín keményedik steakként sütve, egy lábszár puhul fazékban főzve.

2017. dec. 27. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
68%

Kuktában legalább egy óra nyomás alatt. aztán megnézed. ha még kemény, akkor egy igenöreg jószágot fogtál ki, visszateszed, és még egy óra.

akkor már puha.

2017. dec. 30. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!