Miért van az, hogy ha sütőm, vagy rántom a sertés karajt, rágós marad?
Ha grillezve vagy sütve készítés:
Sütés előtt 1-2 órával tedd 5 %-os sóoldatba.
A hús idővel elég sok vizet magába szív, ez biztosítja, hogy sütés közben is nedves maradjon.
Közvetlenül elkészítés előtt papírtörlővel itassad szárazra a húst, majd minden oldalán bőségesen szórj rá fűszerkeveréket.
Minél vékonyabb a hús, annál forróbban és gyorsabban kell sütni.
Ha rántva készítés
Nem szabad kiklopfolni, ha nagyon vastag a szelet, kézzel ütögetve lapítsd ki.
Ne álljon sokáig lesózva,csak közvetlenül panírozás előtt sózd, mert túlságosan sok vizet veszít és kemény lesz.
Ne legyen túl forró az olaj, mert a panír megég, de a hús nyers marad, de nem lehet lassan sem sütni mert akkor megkeményedik. Sütés közben sokszor kell megfordítani akár négyszer, ötször is, nem szabad az egyik oldalàt egyszerre készresütni.
Nem szabad sütés közben megszúrkálni, még forgatáskor sem, mert kifolyik az értékes leve és száraz , rágós lesz.
Beteszed FORRÓ olajba, lefeded.
Mikor piros a panír, megfordítod, fedő nélkül megsütöd.
Én mindig így észítem, egyszer sem maradt még rágós. Ja, és nem bohóckodok ilyen-olyan áztatással :D
Gratulálok a lepontozónak, biztos hasznosnak találta a válaszom.
Na gyere pontozd le ezt a hsz-t is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!