Hogy kell jo csirkeporkoltet fozni?
Szerintem is a szomszédasszonyodat kérdezd meg, ő a legautentikusabb, ha ízlett a pörije.
Én állítólag baromi jó pörkölteket készítek, de nem biztos, hogy a szomszédasszonyodé is ilyen, mert ízlések és pofonok ...
Nálam az a lényeg, hogy a pörkölt ne legyen vizes, hanem sűrű zaftja legyen. Nem spórolok a hagymával és a pirospaprikával és összesen talán az induláskor teszek rá 1 dl.vizet, utána már a hús kidobja a saját levét és abban fől meg. Aprítok rá paprikát, 1 paradicsomot és mivel nem lotyog a vízben ezért fedő alatt, lassú lángon készítem.
Nem kell, hogy a víz ellepje, mégis megfől minden darab.
1. A hús minősége: kizárólag szabadtartású állatból.
2, A csak só és bors az nyilván nem elég. Hagyma (fehér, főzőhagyma), fokhagyma, frissen őrölt fekete bors, közepes chili mag nélkül, borsikafű, majoranna, petrezselyem.
3, Az alapba nagyon apróra vágott paprika és paradicsom is kerül, így a héjdarabok sem úszkálnak benne.
4, Amikor kész az alap,belekerülnek a húsdarabok (nyilván csontos és bőrös), és magas lángon lepirítani azokat. Ezután kiveszed a húst, és az alapot összebotmixeled, hogy homogén masszát kapj.
5, Vissza a hús, fedő alatt, víz nélkül, saját levén párolódva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!