Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell jo csirkeporkoltet...

Hogy kell jo csirkeporkoltet fozni?

Figyelt kérdés
Ma athivott a szomszedasszonyom ebedre: csirkeporkolt volt tesztaval. Nem kerdeztem meg, hogy csinalt ilyen finomat, de azt tudom, hogy nalunk ia az lesz az ebed bogracsban. Lecsos alapja volt, tejfol nelkul, bo level. Az enyem mindig olyan, hogy megeszem, de nem az igazi..😂Bogracsban tervezem. Minden valasz erdekelne, foleg az izesitesrol 😏
2018. jún. 30. 19:09
 1/9 A kérdező kommentje:
En sot rakok bele, borsot es ennyi. Mivel lehetne meg feldobni?
2018. jún. 30. 19:11
 2/9 anonim ***** válasza:
18%
kicsi majoranna, bors, paprika, paradicsom, vegeta
2018. jún. 30. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim válasza:
51%
Például én ha 4 felsőcombból és 4 szárnyból készítem, akkor 2 nagy fej hagymát dinsztelek apróra vágva. Erre jön az őrölt paprika 1 evőkanállal, majd a hús, só, őrölt bors, felöntöm vízzel, lehet beleszelni paprikát és paradicsomot, még szoktam beletenni csípős piros aranyat és pörköltkrémet, valamint 1 pörkölt kockát. 1 és negyed óra alatt megfő.
2018. jún. 30. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
fokhagyma lemaradt, nem kell sok csak egy gerezd
2018. jún. 30. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Ha vegyesen főzöm pl csirkeszárny és csirke alsócomb, az úgy finomabb? Vagy ennek nincs jelentősége?
2018. jún. 30. 20:11
 6/9 anonim ***** válasza:
93%
Miért nem kérdezed meg a szomszédasszonyodat, hogy ö hogy an készíti. Ha megmondod, hogy ilyen jót eddig nem ettél és ezért kéred töle az ö receptjét, nemcsak olyt fogsz fözni, ami neked tetszik, de még a szomszédasszonynak is örömet szerzel.
2018. jún. 30. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:
61%
Természetesen az lenne az ideális, ha kapirgálós egész csirkéből készülne :) de nálunk a férjem a felsőcombot szereti, én pedig a szárnyat. Szoktam még kacsanyakból is pörit főzni, az egyenesen isteni.
2018. jún. 30. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem is a szomszédasszonyodat kérdezd meg, ő a legautentikusabb, ha ízlett a pörije.

Én állítólag baromi jó pörkölteket készítek, de nem biztos, hogy a szomszédasszonyodé is ilyen, mert ízlések és pofonok ...

Nálam az a lényeg, hogy a pörkölt ne legyen vizes, hanem sűrű zaftja legyen. Nem spórolok a hagymával és a pirospaprikával és összesen talán az induláskor teszek rá 1 dl.vizet, utána már a hús kidobja a saját levét és abban fől meg. Aprítok rá paprikát, 1 paradicsomot és mivel nem lotyog a vízben ezért fedő alatt, lassú lángon készítem.

Nem kell, hogy a víz ellepje, mégis megfől minden darab.

2018. júl. 1. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

1. A hús minősége: kizárólag szabadtartású állatból.

2, A csak só és bors az nyilván nem elég. Hagyma (fehér, főzőhagyma), fokhagyma, frissen őrölt fekete bors, közepes chili mag nélkül, borsikafű, majoranna, petrezselyem.

3, Az alapba nagyon apróra vágott paprika és paradicsom is kerül, így a héjdarabok sem úszkálnak benne.

4, Amikor kész az alap,belekerülnek a húsdarabok (nyilván csontos és bőrös), és magas lángon lepirítani azokat. Ezután kiveszed a húst, és az alapot összebotmixeled, hogy homogén masszát kapj.

5, Vissza a hús, fedő alatt, víz nélkül, saját levén párolódva.

2018. júl. 1. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!