Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mikor kell a rizst megpiritani...

Mikor kell a rizst megpiritani es mikor csak siman fozni?

Figyelt kérdés
Eteltol fugg, rizstol vagy mitol? Mondanatok eteleket amikor piritas utan fozik es mikor csak siman?
2016. jan. 7. 14:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Mi sosem pirítjuk, csak főzzük :) Köretként, édességalapként, levesbetétként funkcionál.

Gondolom, másmilyen lesz pirítva, sok vízben főzve nekünk rizsfajtától függetlenül (azért jobb a kerekszemű) ragacsos lesz, pont amit a párom szeret (én nem eszem rizst).

2016. jan. 7. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Tejberizsbe nem piritjuk, egyebkent mindig.
2016. jan. 7. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha pirítod, akkor általában szemesebb marad, ha csak fözöd, akkor jobban tapad.


De leginkább attól függ, neked hogy ízlik jobban.


Olyan szabály, amit "muszáj" betartani, az nincs.

2016. jan. 7. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Van aki, lepirítja, mielőtt felönti vízzel, van, aki bő vízben főzi meg és szűri le, mint a tésztát.

Szokás kérdése, tényleg nincs kőbe vésett szabály.

2016. jan. 7. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!