Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fedo alatt kell fozni a...

Fedo alatt kell fozni a kocsonyat v anelkul?

Figyelt kérdés

2016. dec. 27. 16:23
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
fedő nélkül
2016. dec. 27. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
80%

Fedő nélkül, nagyon lassan, éppen csak gyöngyözve. Ha tennél rá fedőt erősebben forrna és zavaros lenne.

Majd keletkezni fog rajta egy hártyaszerűség, ez némileg csökkenti az elpárolgást.

2016. dec. 27. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Koszonom! En is igy tudtam, igy is csinaltam, mostanaig. Aztan 3 receptet is megneztem, mind fedovel irja. Kivetelesen ugy csinaltam. Es nem lett jo...
2016. dec. 27. 16:39
 4/10 anonim ***** válasza:
50%
Kocsonyát, húslevest SOHA nem szabad lefedni. Attól elkezd zubogva forrni, és zavaros lesz. Nem tudom, hol olvastál ilyen receptet, de jó nagy hülyeséget írtak.
2016. dec. 27. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

[link]


[link]


Pl itt. Még valami. Ti az elején hagyjátok nagyobb lángon felforrni és csak utána állítjátok be a hőfokot gyöngyözőre vagy eleve csak addig juttatjátok el, hogy épp, h gyöngyözzön? Én most még vizet is cseréltem, ehhez képest most lett a legrosszabb kocsonyám ever...


UI: A pontozóktól kérdezném, hogy egy eldöntendő kérdésre adott "igen" v "nem" válasz hogy lehet ennyire "nem hasznos"? Részemről mindenkinek ment a zöld kéz és köszönöm a segítséget

2016. dec. 27. 17:09
 6/10 Szimeon ***** válasza:
67%
Ha nem tesz rá födőt, akkor elpárolog a leve és csak körmök meredeznek majd a fazék alján.
2016. dec. 27. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, eleve lassan főzöm, amíg eléri a kedvező gyöngyöző állagot. A húslevesnél is szintúgy.
2016. dec. 27. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
51%

Elolvastam a linkeket, sztorinak tényleg jók, de lehet, hogy az is csak hallotta, aki feltette, de soha nem próbálta ki.

Vagy nekik nem fontos, a kristálytiszta, szép színű, zsírtalanított kocsonya.

Ízlés dolga. Én nem szeretem a szürke színű, fagyos zsírfoltokkal teli kocsonyát.

2016. dec. 27. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

8. Hát, en most már elmondhatom magamról, h mindketfelekeppen elkeszitettem. Maradok a fedo nelkulinel. Eddig receot nélkül, csaladi hagyomany szeribt csinaltam. Behuztak a csobe, egy pillanatra elhittem, h a nagy konyvben nem igy van irva es lehet ezt másképp, jobban is.

Kedves fedőpárti valaszolo! A magazasaval levett a lábamról. Aki egy anonim internetes oldalon igy szolit meg vkit, rossz ember nem lehet 😉

2016. dec. 27. 18:13
 10/10 anonim ***** válasza:
64%

Én fedő alatt főzöm. A fedőt rárakva sem kell, hogy zubogva forrjon, ugyanis vissza lehet venni a gázból, vagy ki milyen tűzhelyen főz. Ki hitte volna, ugye? :)


Nekem fedő alatt gyöngyözik szép lassan, és nem lesz homályos a lé, nem szürkül be a kocsonya. Főzhetném fedő nélkül is, csak nem szeretek szaunát csinálni a konyhából, ezért fedem le, hogy kevesebb gőz árassza el a légteret.

2016. dec. 27. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!