Fedo alatt kell fozni a kocsonyat v anelkul?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Fedő nélkül, nagyon lassan, éppen csak gyöngyözve. Ha tennél rá fedőt erősebben forrna és zavaros lenne.
Majd keletkezni fog rajta egy hártyaszerűség, ez némileg csökkenti az elpárolgást.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Pl itt. Még valami. Ti az elején hagyjátok nagyobb lángon felforrni és csak utána állítjátok be a hőfokot gyöngyözőre vagy eleve csak addig juttatjátok el, hogy épp, h gyöngyözzön? Én most még vizet is cseréltem, ehhez képest most lett a legrosszabb kocsonyám ever...
UI: A pontozóktól kérdezném, hogy egy eldöntendő kérdésre adott "igen" v "nem" válasz hogy lehet ennyire "nem hasznos"? Részemről mindenkinek ment a zöld kéz és köszönöm a segítséget
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Elolvastam a linkeket, sztorinak tényleg jók, de lehet, hogy az is csak hallotta, aki feltette, de soha nem próbálta ki.
Vagy nekik nem fontos, a kristálytiszta, szép színű, zsírtalanított kocsonya.
Ízlés dolga. Én nem szeretem a szürke színű, fagyos zsírfoltokkal teli kocsonyát.
8. Hát, en most már elmondhatom magamról, h mindketfelekeppen elkeszitettem. Maradok a fedo nelkulinel. Eddig receot nélkül, csaladi hagyomany szeribt csinaltam. Behuztak a csobe, egy pillanatra elhittem, h a nagy konyvben nem igy van irva es lehet ezt másképp, jobban is.
Kedves fedőpárti valaszolo! A magazasaval levett a lábamról. Aki egy anonim internetes oldalon igy szolit meg vkit, rossz ember nem lehet 😉
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én fedő alatt főzöm. A fedőt rárakva sem kell, hogy zubogva forrjon, ugyanis vissza lehet venni a gázból, vagy ki milyen tűzhelyen főz. Ki hitte volna, ugye? :)
Nekem fedő alatt gyöngyözik szép lassan, és nem lesz homályos a lé, nem szürkül be a kocsonya. Főzhetném fedő nélkül is, csak nem szeretek szaunát csinálni a konyhából, ezért fedem le, hogy kevesebb gőz árassza el a légteret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!