Ha cseresznyet/meggyet elkezdem keves vizben fozni cukorral, akkor az jo lesz lekvarnak elrakva utana?
Én kihagyom a vizet és a cukrot és teljesen jó lekvár lesz 100% gyümölcsből (ezek elég édesek hozzá, kivéve talán a savanyúbb meggy, de abban nincs tapasztalatom. no meg ízlés kérdése az édesség), persze sokáig tart, míg elég sűrűvé válik.
De különféle módszerek vannak, persze.
A cukrot surusites miatt rakom bele. Van jobb otlet ra?
Es ez tartositoszer nelkul sokaig birja?
Víz nélkül, pürésítsd le előtte (én szoktam), cukor is ok, lassú lángon. Ha azt akarod, hogy sűrű legyen, akkor a legegyszerűbb egy kis befőző fixet beletenni. Bevallom, én a dzsem állagot szeretetem, dzsemfixet használok
Ha félsz, hogy nem lesz tartós, akkor a befőttes üvegbe, miután beletetted, kis nátrium - benzoátot vagy borkősavat tegyél a tetejére.
Semmi esetre sem tennék hozzá vizet, sőt....
Azért, hogy ne kelljen sokáig rotyogtatni, és könnyebben be lehessen sűríteni, jó ha egy pár órára lecukrozod a kimagozott gyümölcsöt.
Utána kinyomkodod, a léből készíthetsz szörpöt, a gyümölcsből lekvárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!