Vaj helyett mit használjak?
Brownie-t csinálok. A recept 250 gramm vajat ír, de nincs itthon. Mit lehet helyette beletenni?
Ahogy a hűtőbe néztem csak teavajat találtam... de az valahogy nagyon bizarr dolognak tűnik :D vagy jó az?
Hát valóban nem vagyok valami konyhatündér :D
A főzés jobban megy, sütni nagyon ritkán szoktam.
Közben anyukámat is megkérdeztem, ő azért használt mindig margarint mert olcsóbb volt mint a vaj.
Így sütésnél mindenbe margarin került, nálam a vaj egyenlő lett a margarinnal. Hát most már ezt is megtanultam. Köszi mindenkinek aki segített! :)
A teavaj ahogy más is írta és ahogy nevében is benne van: bármilyen hihetetlen, de vaj.
Kb. 80% körüli zsírtartalmú.
Ennél vannak alacsonyabb zsír(de cserébe magasabb víz)tartalmú vajak is, de még ezeket is el lehet sütni egy browniba.
Ha bármilyen "vajkrémed" lenne otthon akkor volna csak baj !. De ha minden kötél szakad lehet bele tenni olajat, pláne, ha nem ét, hanem mogyoró,vagy valami semleges ízű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!