Vaj helyett mit használjak?
Brownie-t csinálok. A recept 250 gramm vajat ír, de nincs itthon. Mit lehet helyette beletenni?
Ahogy a hűtőbe néztem csak teavajat találtam... de az valahogy nagyon bizarr dolognak tűnik :D vagy jó az?
Háát, eddig sütésnél itthon ha vajat írt a recept mindig ezt a kocka margarint tettük bele, teavajat csak kenyérre kentük... Ezért tűnt nekem furcsának azt beletenni. :D
Köszi a segítséget! :)
A teavaj a magas minőségű vajat jelenti. Finomabb, selymesebb, mint a simán csak vajnak nevezett vaj. A cukrászok általában az utóbbit használják, de nem azért, mert azt kell, hanem mert olcsóbb, és a paraszt úgysem érzi a különbséget, pláne a TESCO-ban vett szarokon.
Nem vagy valami gyakorlott kondértündér, mi? Semmi baj, majd belejössz. Amikor én tanultam főzni, vagy egy évig több szenet termeletem, mint a Donyec-medence.
Hát ez a kérdés k#rv epic.
"Segítség, mit tegyek a süteménybe vaj helyett, mert csak vaj van itthon!?"
#18. Én ugyanígy jártam egyszer egy kis élelmiszer boltban.
Először előszedi a csaj a dobozos margarint, több fajtát is. Mondom neki, újra, hogy vajat kérek. Erre előpakolja a kockarámákat. Akkor újra mondom neki, hogy vajat kérek, teavajat!! Ami már akkor kicsit flegmatikusnak tűnt tőlem, és a csaj vörösödő arccal végre előszedte a vajat is.
Akkor nagyon ki voltam akadva, hogy ezt még egy élelmiszerbolti eladó sem tudja, de ezek szerint nem egyedi eset, és elszomorító, hogy manapság hozzá is kell tenni, hogy "tudod, ami tejből van". Habár lehet, hogy ott a probléma, hogy azt nem tudják.
Nekem a margarin a bizarr, nem a vaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!