Olaj helyett mit használjak tesztahoz meg szoszhoz?
Nekialltam fozni, megpucoltam a zoldsegeket meg minden.. Aztan mikor csinalnam a vizet a tesztahoz ugye soval meg olajjal, hogy ne ragadjon ossze a teszta, rajottem hogy nincs itthon olaj. >< Fogalmam sincs mit hasznalhatnek helyette. Rakerestem de csak fogyokuras dolgokat talaltam es ilyen masfele zsirolat meg mittudomenmiket ajanlottak hogy vegyem meg. De ah ha boltba akarnek menni, mar olajat is vehetnek.
Serteszsir az is zsir.. Az jo? Vagy ad valami fura izt a kajahoz?
A tésztához nem kell olaj a fözés során, mert az semmit nem csinál az összeragadás ellen. Ugyanis az olaj a víz tetején úszik, a tészta meg a vízben fö, azaz az olajjal akkor találkozik, amikor leszüröd.
Magyarul, ha elég vizet veszel hozzá (100g száraztészta 1 liter víz), és néha óvatosan megkevered, akkor nem fog összeragadni.
Én se teszek tésztára olajat, szerintem hülye íze lesz tőle. Annyi tésztát csinálj, amit frissen megesztek, az összeragadás maximum akkor áll fent, ha hagyod beledermedni az edénybe.
Ha szószhoz a zöldségek alá kell olaj, azt pici margarinnal helyettesítheted, ha az van otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!