Mangalica zsír helyett mit használjak?
nagyon kezdő vagyok.
Krumplis tésztához mangalica zsírt ír a recept, de nem tudom helyette mi mást használjak.
Hentesnél vegyél bármilyen disznózsírt, ne a bolti dobozos hófehéret.
Napraforgó olaj, csak akkor, ha nem jutsz házias disznózsírhoz.
Írd már le azt a "különleges receptet ".
Krumplistészta a világ legegyszerűbb kajája.
Kevés zsíron vagy olajon egy közepes fej apróra vágott hagymát szalmasárgára dinsztelsz egy kevés sóval, majd félrehúzod, teszel bele egy nagyon kevés pirospaprikát, de van, aki nem tesz bele, fehéren szereti.
A krumplit meghámozva kis kockákra vágod, vagy szeletekre, és réteszed a hagymás zsiradékra,, csak annyi vizet öntesz rá, amennyi szűken ellepi. Sózod, borsozod, majd fedő alatt teljesen puhára főzöd.
Utána krumplitörővel (azzal a nyelessel ) összetöröd.
Közben kifőzöd a kockatésztát, leszűröd, és összekevered a tört krumplival.
Lehet, hogy a recept olajat a tészta főzővizébe ír, hogy ne ragadjon össze.mehet bele, ártani nem fog neki, de csak egy evőkanállal kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!