Bevált vastag tésztás pizza tészta receptje van valakinek?
Pizzatészta
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 evőkanál só
1 evőkanál szárított oregánó
1 teáskanál frissen őrölt bors
1 csomag szárított élesztő
1 teáskanál cukor
3 evőkanál olívaolaj
3 dl langyos víz
Elkészítés:
A lisztet mikróban 30 másodpercig a legkisebb fokozaton meglangyosítom, egy tálba szitálom, hozzákeverem a sót, az oregánót és a borsot.
Egy nagy kelesztőtálban elkeverem a szárított élesztőt a cukorral hozzákeverem a langyos vizet és az olívaolajat.
A kézi robotgép tésztadagasztó-karjával, lassú fokozaton elkezdem az élesztős-olajos vízbe apránként belekeverni a fűszeres lisztet. Amikor már az összes lisztet beledolgoztam, akkor nagyobb fokozatra váltok a gépen és 6-7 perc alatt hólyagosan simára dagasztom a pizzatésztát.
Még 1-2 percig kézzel is átdolgozom a bucit, aztán vékonyan kiolajozott tálba beleforgatom, hogy sehol ne száradjon ki és lefedve 45 perc alatt meleg helyen a duplájára kelesztem.
Újra átgyúrom a tésztát és elosztom 2 egyenlő részre. Amíg az egyiket jó centis vastagságúra kinyújtom, addig a másikat lefedve tartom.
Enyhén megolajozott sütőlapra teszem és 15 perces pihenő után, jöhet rá vékonyan a pizzamártás meg azok a toppingok, amelyekre épp kedvünk támad.
Előmelegített 220 C-os sütőben, 20-25 perc alatt sülnek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!