Rántott hús sütés?
Ha csak a belehullott morzsa zavar, akkor eleg lehet, ha atszurod es adsz hozza friss olajat.
Nem szabad bennehagyni a morzsat, ha tobb korben sul a hus az olajban, mert egybol raeg az amugy meg nyers husra, ami attol kivulrol egett hatasu, keseru lesz.
Ha ugy gondolod, hogy nem eleg a keszures, mert az olaj is mar felsult, nagyon sotet, keseru lehet, vagy nagyon habzik, akkor a sutes felenel inkabb csereld le ujra.
(Ha sokat sutok, akkor en eleve ket edenyben inditom es meg igy is atszurom az olajat, amikor szukseges).
Dehogy cserélgetem.
Ha tudnátok éttermekben hányszor sütnek egy olajban (amíg az egész fekete nem lesz)...
Ti meg dobáljátok/szűrögetitek még 1 sütés közben is...
négyesnél a pont.
amúgy az elég nagy baj, ha számít az olajcsere. A család, vagy a vendégek egészségéről van szó.
..érdekes az éttermi sütésre hivatkozni...
Csak nem lehet valaki annyira álszent, hogy azt gondolja, hogy ha 10 rántotthús után lecseréli az olajat, akkor Ő vigyáz a családja egészségére.
Ehhez azért tényleg elvetemültnek kell lenni. :D
Köszönöm mindenkinek a választ. Kb. 20 szelet húst sütöttem ki, átszűrtem az olajat és végül 2 edényben sütöttem. Tökéletes lett, nem lett égett színe és íze.
Sok étteremben sajnos tényleg úgy sütnek, ahogy egyikőtök említette, hogy feketedésig használják az olajat. Éppen ezt szerettem vona elkerülni.
Olajsütőre nem ruháznék be, mert csak ritkán sütök ekkora adagot. Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget.
Nagy mennyiséget én is mindig fritőzben sütök.
Ha csak egy évben kétszer használod nagyobb vendégségnél, már akkor is megéri beruházni egyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!