Hogyan készítik a németek a rántott húst?
Ugyanúgy készítik, liszt-tojás-morzsába panírozzák, az egyetlen különbség, hogy hagyományosan nem olajban, hanem vajban (NEM margarin!) sütik ki. A vaj ehhez kisütött, tisztított vaj, ami nem ég meg olyan könnyen, mint a teavaj.
Sok éve élek Németországban, és fözni is szeretek, de egyéb különbség nincs. Ha konkrét receptet találtál, szivesen lefordítom...
Két dolgot kiegészítésül:
1) Ez a bizonyos tisztitott vaj - németül "Butterschmalz" - valójában nem más, mint a teavaj "megszabadítva" 20%-os víztartalmától. Ezt lehet így készen kapni (mármint itt Németországban), de elég egyszerű házilag is vajból megcsinálni, ennek lassú tűzön hevítésével, amitől elpárolog belóle a víz. Így olcsóbb :).... Csak nagyon kell vigyázni, mert a víz elpárolgása után a "Butterschmalz" nagyon hamar bebarnul, ha nem vesszük le a tűzről. Egy tégelyben a hűtőben nagyon sokáig (több hónapig) eláll, mert nem avasodik meg, mint a vaj (tapasztalatból mondom, nekem mindig van a hűtőben).
2) Természetesen a német háztartások és éttermek egy jó részében olajban sütik ki a rántott húst, pont úgy, mint Magyaro-n. De persze egy magára valamit adó éttermi séf, vagy egy igényes hobbyszakács az szigorúan Butterschmalz-ot fog használni a rántott hús (és még sokminden más) sütéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!