Ismertek valamilyen praktikát arra, hogy a rántott máj sütés közben ne pattogjon, durrogjon?
Sütőben sült csirkemáj.
Sütőben sütve. vagy csak bököd meg villával. Majoránnás fokhagymás tejbe szoktam áztatni. pár órára puhítja a májat. Majd jó szárazra törölgetem. villával meg böködőm. Hagyományos módon panírozom. Nagyon finom, ha zsemlemorzsába friss zöldfűszereket teszel. Majoranna, petrezselyem, kakukkfű. illik hozzá. Ha sütőben sütöm, a tepsire teszek, egy sütőpapírt vékonyan lekenem olajjal. Majd a panírozott májat egy kistálban lévő olajban megforgatom, tepsire teszem. Félidőben megforgatom és a felső felét átkenem olajjal. 170C-on KB 10-25perc. Ha olajban sütőm akkor közepes hőfok kell hozzá.
1. Az olajat nem kell túl forróra melegíteni, csak legyen meleg
2. Igyekezz mielőtt totál telerakni a serpenyőt, ne nagyon legyen benne szabad hely
3. Azok után vedd a lángot alatta közepesre, és úgy süsd.
Meglehet, hogy lepontoznak, attól még kipróbálhatod, ha nálam működik ez a módszer, nálad is fog! :))
A sütőben sütést már én is kipróbáltam (ahogy többen is írták ) bár bevallom eleinte szkeptikus voltam a módszerrel kapcsolatban.
Rántott csirkemájat sütöttem már így, és el kell ismernem, hogy működik. Finom, és nincs balesetveszély :)
Fedővel még rosszabb a helyzet. a keletkező pára vízcsepp formájában belecsöpög a zsiradékba, amitől még nagyobb a sistergés.
Amúgy meg csak le kell venni azt az ominózus fedőt, ha hozzá szeretnénk férni a májhoz...és a zsiradék csapkodása, fröcsögése ekkor is fennáll, főzőlap, csempe, még az elszívó is képes csupa maszat lenni, nem kis bosszúságunkra.
Nekem a fedő nem vált be túlzottan, vagy "lerobbant" magától vagy mikor emelt le a fedőt még jobban durrogott.
Úgyhogy most ilyen szűrősfedőt használok, de ez is olyan néha mint halottnak a csók, legutóbb még a páraelszívó is csupa olaj lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!