Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ismertek valamilyen praktikát...

Ismertek valamilyen praktikát arra, hogy a rántott máj sütés közben ne pattogjon, durrogjon?

Figyelt kérdés
2017. márc. 22. 07:47
 1/10 anonim ***** válasza:
66%

Sütőben sült csirkemáj.

Sütőben sütve. vagy csak bököd meg villával.   Majoránnás fokhagymás tejbe szoktam áztatni. pár órára puhítja a májat. Majd jó szárazra törölgetem. villával meg böködőm. Hagyományos módon panírozom. Nagyon finom, ha zsemlemorzsába friss zöldfűszereket teszel. Majoranna, petrezselyem, kakukkfű. illik hozzá. Ha sütőben sütöm, a tepsire teszek, egy sütőpapírt vékonyan lekenem olajjal. Majd a panírozott májat egy kistálban lévő olajban megforgatom, tepsire teszem. Félidőben megforgatom és a felső felét átkenem olajjal. 170C-on KB 10-25perc. Ha olajban sütőm akkor közepes hőfok kell hozzá.

2017. márc. 22. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
81%

1. Az olajat nem kell túl forróra melegíteni, csak legyen meleg

2. Igyekezz mielőtt totál telerakni a serpenyőt, ne nagyon legyen benne szabad hely

3. Azok után vedd a lángot alatta közepesre, és úgy süsd.


Meglehet, hogy lepontoznak, attól még kipróbálhatod, ha nálam működik ez a módszer, nálad is fog! :))

2017. márc. 22. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
34%
Leforrazas
2017. márc. 22. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ, ki fogom próbálni mert mindig rájövök miközben sütöm,hogy ez életveszély körülbelül.
2017. márc. 22. 09:34
 5/10 anonim ***** válasza:
80%
Sütőben, légkeveréssel 210 fokon, olajjal éppen csak spriccelve.
2017. márc. 22. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
84%

A sütőben sütést már én is kipróbáltam (ahogy többen is írták ) bár bevallom eleinte szkeptikus voltam a módszerrel kapcsolatban.

Rántott csirkemájat sütöttem már így, és el kell ismernem, hogy működik. Finom, és nincs balesetveszély :)

2017. márc. 22. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 szaszaa11 ***** válasza:
22%
Már bocsi, de ... fedő? Arrafelé nem gyártják?
2017. márc. 23. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Fedővel még rosszabb a helyzet. a keletkező pára vízcsepp formájában belecsöpög a zsiradékba, amitől még nagyobb a sistergés.

Amúgy meg csak le kell venni azt az ominózus fedőt, ha hozzá szeretnénk férni a májhoz...és a zsiradék csapkodása, fröcsögése ekkor is fennáll, főzőlap, csempe, még az elszívó is képes csupa maszat lenni, nem kis bosszúságunkra.

2017. márc. 23. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 szaszaa11 ***** válasza:
Nekem így sosem volt vele gondom, olyan fedőt használok amin van nyílás így nem párásodik ( annyira )
2017. márc. 23. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Nekem a fedő nem vált be túlzottan, vagy "lerobbant" magától vagy mikor emelt le a fedőt még jobban durrogott.

Úgyhogy most ilyen szűrősfedőt használok, de ez is olyan néha mint halottnak a csók, legutóbb még a páraelszívó is csupa olaj lett.

2017. márc. 23. 09:29

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!