Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel szoktűtok fűszerezni,...

Mivel szoktűtok fűszerezni, ízletesebbé tenni a rántott húst?

Figyelt kérdés
Csirkemellet sütöttem párizsias panírban. A tojásba kevertem egy kevés sót. Utólag sóztam és borsoztam, mert túlságosan natúr lett, kissé ízetlen.

2015. jún. 2. 15:46
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ui.: Szívesen fogadom, ha valaki tud ajánlani valamit, amitől ízletesebb lesz az étel. Előre is köszönöm!
2015. jún. 2. 15:49
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Én gyakran csinálok mustáros rántotthúst. Előző este a szeleteket besózom, borsozom, bekenem mustárral egy egy jó nagy vagy két kisebb hagymát karikára vágok. A hagymával rétegezve egy dobozba lerakom, amit lefedek és éjjelre a hűtőbe teszem. Egy délelőtt, illetve pár óra is elég neki, de nekem így kényelmes.

Másnap a hagymát leszedem róla és bepanírozom. Nagyon kellemes ízű és puha lesz a rántotthús, legyen az akár szárnyas, akár sertés.

Fokhagymás joghurtba is szoktam tenni, főleg a csirkemellet,karajt, mert nagyon jót tesz a kissé szárazabb húsnak.

2015. jún. 2. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
85%
fokhagymás tejbe áztasd bele a húst fél napon át minimum,de inkább egész éjszaka,nagyon finom lesz.Szoktam még borsozni,delikát,meg én a párizsi szeletet másképp csinálom mint az átlag.Liszt,tojás,picit lecsöpögtetem és mehet az olajba,szerintem finom,család is rajong érte:)
2015. jún. 2. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
67%

Csak a tisztázás kedvéért:

"fél napon át minimum,de inkább egész éjszaka"

Nálam a fél nap 12 óra, egy egész éjszaka kb 6-8. Szóval akkor hogy is van ez?

Nálam a bors viszi a pálmát a fűszerek közül, ezenkívül vegetázom. De rántott húsra szerintem nem való a túl extra fűszerezés.

2015. jún. 2. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

A zsemlemorzsába néha keverek diópótlót vagy darált diót (ha éppen van otthon maradék, ami máshoz már kevés) és abba panírozom a csirkemellet, joghurtos-fetás salátát adok hozzá köretként. Áfonyalekvár és sült krumpli vagy rizs is jó hozzá.

A fokhagymás tejbe áztatás is nagyon jó, karajt szoktam így rántani, nagyon pici frissen őrölt borssal bolondítom meg panírozás előtt. A tojáshoz mindig teszek egy kis sót, esetleg néhány csepp Worcester-szószt, a bolti karajnak másképp semmi íze nincs.

2015. jún. 2. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
23%
Csirkemellet soha nem rántok ki, csak csirkecombot vagy karajt. Azt nem szoktam különlegesen fűszerezni, mert csak a natur ízét szeretjük.
2015. jún. 2. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek az ötleteket.

3: Nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni. Mikor borsozot, sózod a húst? beáztatás után, még panírozás előtt, vagy már készen kerül rá?

5: Ezt is meg fogom kóstolni. A diós panír különlegese, biztos finom. Még nem ettem hasonlót.

2015. jún. 2. 16:43
 8/13 anonim ***** válasza:
87%
Panírozás előtt sózd be a húst és ha még tejben is áztatod besózva, akkor még finomabb lesz és szerintem házi prézliben finomabb, mint párizsiasan. Csirkemellnél mást nem szoktam, de a combokat pl kicsontozom, lesózom, szórok rá őrölt borsot és majorannát, kicsit állni hagyom, majd panírozom. Száraz kiflit szoktam lereszelni, ebben a legfinomabb a rántott hús.
2015. jún. 2. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2015. jún. 2. 17:42
 10/13 anonim ***** válasza:
87%
Só, bors, majoranna, sült csirke fűszersó, fokhagymasó/granulátum, grill fűszerkeverék.
2015. jún. 2. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!