Miért reped szét a rántott párizsim sütés közben?
Figyelt kérdés
Rendesen bepanírozom,forró olajban sütöm és mindig kireped. Mit csináljak másképp hogy ne repedezzen be? Válaszokat előre is köszönöm.2014. júl. 12. 21:18
1/7 anonim válasza:
Elég vastag a szelet? A túl vékony felkunkorodik, nem tartja az alakját.Esetleg kis metszés/eke/t tégy a szélén!
2/7 anonim válasza:
Vagy csak a panír törik? Akkor érdemes kétszer panírozni.
3/7 A kérdező kommentje:
Nem vékony szelet de nemis vastag olyan közepesnek mondanám. Igen csak a panír reped be:/
2014. júl. 12. 21:27
4/7 anonim válasza:
Rossz minőségű a párizsi. Nagyrészt nem húsból van, sütés közben felpuffad, és szétfeszíti a panírt.
5/7 anonim válasza:
Szerintem is, túl sok a víztartalma, kicsapódik az olajban, s ez átnedvesíti a panírt is, nem ropogós lesz.
6/7 anonim válasza:
Amúgy miért nem sütsz inkább húst, ami:
1. finomabb
2. olcsóbb
3. egészségesebb
4. ugyanannyi munka
7/7 anonim válasza:
Régen még az igazi bőrös párizsiból csináltunk kosárkát, tükörtojással. persze, akkor a bőr húzta össze, és alakult ki a kosárforma.Rántva is ez volt a vaj, az alján víz keletkezett és, mint írték a panír elázott, majd elrepedt.
de ez a deformálódás a mai parizereknél is előfordulhat, még, ha a a műbél nélkül sütjük is.
ha pár helyen 1-2 mm-re bevágod körbe, elkerülhető a széle összehúzódása.
És persze a dupla panír is jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!