Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! Megsüthetem 2 nap múlva...

SOS! Megsüthetem 2 nap múlva még a hűtőben tárolt de előre bepanírozott rántott húst?

Figyelt kérdés
A helyzet a következő. pepaníroztam a húst, tegnap előtt, reggel, hogy majd kisütöm este, de nem értem haza, tegnap pedig egész nap dolgoztam. Ma még kisüthetem, vagy lesz valami bajunk tőle?

2015. jún. 18. 10:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
16%

Nem, mert a panírba nyers tojás van.

Mosd le hideg vízbe a húst, sózd be és panírozd újra és azonnal süsd ki.

2015. jún. 18. 10:48
 2/13 anonim ***** válasza:
83%

Kisütheted, semmi baja nincs, esetleg a panír egy kicsit átázott, jó lenne mégegyszer morzsába forgatni.

Azért a sütés lassú és alapos legyen.

Nem lesz bajotok tőle.

2015. jún. 18. 11:06
 3/13 anonim ***** válasza:
83%
a tortának a habjában is nyers tojás van, mégis meg lehet enni két nap múlva, úgyhogy az első válaszadónak nem feltétlenül van igaza. ha hűtőben tároltad, szerintem kisüthető.
2015. jún. 18. 11:07
 4/13 anonim ***** válasza:
49%

Attól függ, hogy a hús meddig állt már ott, még a panírozás előtt.

Hűtőben 1-2 napnál tovább sose tárolok húst. Ha nem készítem el, akkor a fagyasztóba megy.

Szóval én nem a panír miatt aggódnék, hanem a hús miatt.

2015. jún. 18. 11:11
 5/13 A kérdező kommentje:
na köszi a tanácsokat, megsütöttem de megkóstoltam és nekem kicsit fura volt, úgyhogy azzal a lendülettel ki is dobtam, nem ér annyit, hogy rosszul legyünk tőle,
2015. jún. 18. 11:19
 6/13 anonim ***** válasza:
29%

A kétnapos nyers panír igencsak komoly ételmérgezést tud okozni, és ez az esetleg "lemosott" húsra is vonatkozik.

Legközelebb ilyen esetben a bepanírozott húst tedd a fagyasztóba (a szeleteket külön fóliába csomagolva), akkor utána kár hónapok múlva is meg lehet enni minden baj nélkül. Ebben az esetben a fagyos húst kell a forró zsiradékba tenni és úgy sütni.

Aki szerint meg a tortakrémben NYERS tojás van, az vagy nem tudja, milyyen egy tortakrém, vagy nem tud sütni.

2015. jún. 18. 11:23
 7/13 anonim ***** válasza:
86%

6: De van olyan desszert, amiben nyers tojás van. Pl. tiramisu. A cukrászdaiban, éttermiben gondolom, nem használnak tojást. De az otthoniban igen. Az eláll 2 napig simán a hűtőben.

Ettől függetlenül ezt a húst én sem készítettem volna már el. Már csak a hús miatt sem. Már lehet, hogy az is romlott volt.

2015. jún. 18. 11:26
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Jól tetted, végülis az érzékszerveink a legmegbízhatóbbak. Ha valami nem olyan, mint kellene lennie, akkor meg kell tőle válni.
2015. jún. 18. 11:42
 9/13 anonim ***** válasza:
20%

7. A tiramusuban ugyan tényleg nyers tojás van (de ez kivétel és nem általános). Viszont arra mindenhol figyelmeztetnek, hogy még AZNAP el kell fogyasztani, néhány óránál tovább nem szabad fogyasztani.

Egyetlen felelösegteljes ember sem adja fel másnap a maradékot, mert igen komoly ételmérgezés lehet az eredménye. Ha te ezt megkockáztatod, az magánügyed, de ne akarj másokat is veszélyeztetni azzal, hogy ezt ajánlgatod!

2015. jún. 18. 11:47
 10/13 A kérdező kommentje:
remélem nem lesz tőle bajom, hogy megettem belőle egy darabkát... mindenesetre gyorsan kirántottam egy tököt :D
2015. jún. 18. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!