SOS! Megsüthetem 2 nap múlva még a hűtőben tárolt de előre bepanírozott rántott húst?
Nem, mert a panírba nyers tojás van.
Mosd le hideg vízbe a húst, sózd be és panírozd újra és azonnal süsd ki.
Kisütheted, semmi baja nincs, esetleg a panír egy kicsit átázott, jó lenne mégegyszer morzsába forgatni.
Azért a sütés lassú és alapos legyen.
Nem lesz bajotok tőle.
Attól függ, hogy a hús meddig állt már ott, még a panírozás előtt.
Hűtőben 1-2 napnál tovább sose tárolok húst. Ha nem készítem el, akkor a fagyasztóba megy.
Szóval én nem a panír miatt aggódnék, hanem a hús miatt.
A kétnapos nyers panír igencsak komoly ételmérgezést tud okozni, és ez az esetleg "lemosott" húsra is vonatkozik.
Legközelebb ilyen esetben a bepanírozott húst tedd a fagyasztóba (a szeleteket külön fóliába csomagolva), akkor utána kár hónapok múlva is meg lehet enni minden baj nélkül. Ebben az esetben a fagyos húst kell a forró zsiradékba tenni és úgy sütni.
Aki szerint meg a tortakrémben NYERS tojás van, az vagy nem tudja, milyyen egy tortakrém, vagy nem tud sütni.
6: De van olyan desszert, amiben nyers tojás van. Pl. tiramisu. A cukrászdaiban, éttermiben gondolom, nem használnak tojást. De az otthoniban igen. Az eláll 2 napig simán a hűtőben.
Ettől függetlenül ezt a húst én sem készítettem volna már el. Már csak a hús miatt sem. Már lehet, hogy az is romlott volt.
7. A tiramusuban ugyan tényleg nyers tojás van (de ez kivétel és nem általános). Viszont arra mindenhol figyelmeztetnek, hogy még AZNAP el kell fogyasztani, néhány óránál tovább nem szabad fogyasztani.
Egyetlen felelösegteljes ember sem adja fel másnap a maradékot, mert igen komoly ételmérgezés lehet az eredménye. Ha te ezt megkockáztatod, az magánügyed, de ne akarj másokat is veszélyeztetni azzal, hogy ezt ajánlgatod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!