Mivel dobhatom fel a májat?
Nem nagyon.
Tekerd baconbe, rántsd ki, keverd csirkemellel, millió lehetőség van.
Én lecsós májat csináltam tegnap rizzsel, de lehet nokedlivel is, nagyon finom.
Csirkemáj rizottó-ebbe répa, kukorica, gomba, zöldborsó is mehet, tetejére reszelt sajt.
Sertésragu leves-ebbe szintén kell borsó,
Májgombóc leves
Májas-gombás töltelékkel töltött csirkemell rolád.
Zsírban süsd le a májat, vacsorának májas-zsíros kenyérnek lila hagymával, paradicsommal tökéletes.
2 voltam. ha nem ragaszkodsz feltétlenül a resztelt májhoz, akkor van még egy tuti receptem sertésmájra, ami szaftos.
figyelem! egy csomó olyan dolog megy bele, ami elsőre furán fog hangzani, de irtó finom. Részeges máj a neve:
A májszeleteket beforgatod majorannába és paprikás lisztbe. Tehát szeletek legyenek, ne legyen kicsi!
majd vajon lepirítod őket hirtelen. Fontos, hogy vajon süsd le, ez is egy különleges ízt kölcsönöz. Ha már mindkét oldala kérges, felöntöd annyi fehérborral, hogy éppen ellepje és fedő alatt így párolod. Ha már jók a májak, kiszeded őket, és a maradék szafthoz hozzáadsz egy doboz sűrített paradicsomot és szépen elkevered. Én a paradicsomos ételekhez mindig teszek egy kevés cukrot ízlés szerint, hogy ne legyen savanyú, ehhez is jól elmegy. A mártásnak sűrűnek kell kissé lennie, tehát ha a paprikás lisztes májtól nem lett eléggé krémes, besűrítheted kevés liszttel, vagy keményítővel. Csomómentesre kevered forralod, majd visszahelyezed a májszeleteket. Sózni csak a végén, mint ahogy minden májat!
Mi rizzsel szoktuk enni, de kinek mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!