Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel dobhatom fel a májat?

Mivel dobhatom fel a májat?

Figyelt kérdés
Sertés májból resztelt májat szeretnék készíteni, de olyan unalmas már az a sablonos íz, pedig nagyon szeretem, és arra gondoltam, hogy nagyon nagyon apróra fogom vágni, hogy ezzel is kicsit változatosabb legyen, és összekeverem zöldborsóval. Persze jó sok hagymát is teszek hozzá, így egy kicsit édeskésebb lesz. Szerintetek jól hangzik? Nagyon örülnék, ha más ötleteket is hallanék, hátha ti jobbat, finomabbat tudtok. Köszönöm. Az értékelés lehet holnapra marad, már nagyon álmos vagyok, bocsi. Minden ötlet érdekel májból, azt sem baj, ha nem resztelt.

2015. jún. 11. 21:09
 1/5 anonim ***** válasza:
22%

Nem nagyon.

Tekerd baconbe, rántsd ki, keverd csirkemellel, millió lehetőség van.

2015. jún. 11. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
67%
Nem érdemes apróra vágva elkészíteni, mert csont száraz lesz. A máj sütéséhez meg kell tartani egy bizonyos vastagságot, hogy ízletes és omlós legyen. Viszont a borsó köret jól megy hozzá, de azt sem bele keverném. Készíts a borsóból borsópörköltet, és az legyen mellé köretnek. Ugyanúgy készítsd el, mint bármelyik pörköltet, tegyél fel sok sok hagymát zsiradékon, paprikázd és tedd bele a borsót, addig főzd, míg a borsószemek kissé ráncosak nem lesznek. A májat már szerintem ez mellé ne tedd pörkölt alapra, csak simán pirítsd meg borssal és majorannával. Esetleg a májat ne vízzel főzd, hanem önts alá egy kis vörösbort.
2015. jún. 11. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
67%
Én házi májkrémet szoktam, igaz, csirkemájból. Jó sok vöröshagymát zsíron megfonnyasztok, aztán mehet rá a kis darabokra vágott máj, végül egy kis vajjal elkeverem, majd szétnyomkodom. A lényeg a fűszerezés: nem sajnálom belőle a.sót, a frissen őrölt borsot,fehér borsot, teszek hozzá rengeteg majorannát, egy kis.tárkonyt, őrölt babérlevelet, egy kevés őrölt római köményt és szegfűborsot . Én salátával és balzsamecettel szoktam enni, a férjem pirítóssal. Sertésmájat nem szoktam készíteni, de azt is meg lehetne csinálni többféleképpen, pl friss bazsalikommal és paradicsomszósszal vagy mindenféle hagymával (fok-póré-vörös-lila) , gombával, jó szaftosan :) vagy gombába / cukkinibe is lehet tölteni petrezselyemmel, juhtúróval mondjuk.
2015. jún. 11. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
75%

Én lecsós májat csináltam tegnap rizzsel, de lehet nokedlivel is, nagyon finom.


Csirkemáj rizottó-ebbe répa, kukorica, gomba, zöldborsó is mehet, tetejére reszelt sajt.


Sertésragu leves-ebbe szintén kell borsó,

Májgombóc leves

Májas-gombás töltelékkel töltött csirkemell rolád.


Zsírban süsd le a májat, vacsorának májas-zsíros kenyérnek lila hagymával, paradicsommal tökéletes.

2015. jún. 11. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
75%

2 voltam. ha nem ragaszkodsz feltétlenül a resztelt májhoz, akkor van még egy tuti receptem sertésmájra, ami szaftos.

figyelem! egy csomó olyan dolog megy bele, ami elsőre furán fog hangzani, de irtó finom. Részeges máj a neve:

A májszeleteket beforgatod majorannába és paprikás lisztbe. Tehát szeletek legyenek, ne legyen kicsi!

majd vajon lepirítod őket hirtelen. Fontos, hogy vajon süsd le, ez is egy különleges ízt kölcsönöz. Ha már mindkét oldala kérges, felöntöd annyi fehérborral, hogy éppen ellepje és fedő alatt így párolod. Ha már jók a májak, kiszeded őket, és a maradék szafthoz hozzáadsz egy doboz sűrített paradicsomot és szépen elkevered. Én a paradicsomos ételekhez mindig teszek egy kevés cukrot ízlés szerint, hogy ne legyen savanyú, ehhez is jól elmegy. A mártásnak sűrűnek kell kissé lennie, tehát ha a paprikás lisztes májtól nem lett eléggé krémes, besűrítheted kevés liszttel, vagy keményítővel. Csomómentesre kevered forralod, majd visszahelyezed a májszeleteket. Sózni csak a végén, mint ahogy minden májat!

Mi rizzsel szoktuk enni, de kinek mi.

2015. jún. 11. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!