Hogyan sütitek a rántotthúst?
En a hagyományos papírral csinálom serpenyőben, legtöbbször csirkemellet rántok.
Az olajat felhevítem, sütöm a húst, viszont gyorsan megég a zsemlemorzsa. Mire a második adagot sütöm, már csaknem fekete. Nem jo a zsemlemorzsa vagy hogyan szűrjem le az égett morzsát?










Én azt gondolnám ezek alapján, hogy túl forró az olaj.
Személy szerint inkább sütőben szeretem sütni, nem kell pazarolni az olajat, nem fröcsköl, nem büdös, nem kell mellette állni.





A rántott húst nem szabad nagyon forró olajban sütni.
Az első oldalát mindig fedő alatt sütjük, hogy belül megpárolódjon, amikor elérte a megfelelő színt megfordítjuk és mostmár fedő nélkül sütjük hogy ropogós legyen.
Ha gyorsan megég a zsemlemorzsa az olajban, túl nagy lángon sütöd.










Én ez a recept alapján sütöm:
Annyit változtattam rajta, hogy nem vágom ilyen kis csíkokra a csirkemellet, csak nagyobb szeletekre és a külsejére nem kukoricapelyhet rakok, hanem sima zsemlemorzsát. Kicsi lángon sütöm, hogy ne égjen meg.















Többen is írtak jó választ, sajnos lepontozták őket.
Ne legyen nagyon forró a zsiradék, és valóban le kell fedni az első megfordítás után. Ekkor puhul a panír alatt a hús, így biztos, hogy nem lesz kemény. megfordítás után már nem kell a fedő rá. Másik, hogy nem szabad villával beleszúrni a rántotthúsba, mert kifolyik az értékes nedv, ami puhán tartja belül.létezik húscsipesz, amivel könnyedén lehet forgatni, de két villával is meg lehet fordítani, anélkül, hogy beleböknénk, és ki is tudju emelni a serpenyőből.
Az is igaz, hogy jól rá kell nyomkodni a panírt, így kevesebb morzsa kerül a zsiradékba.
Én nem röstellem egy adag kisütése után, szitaszűrőn átszűrni a zsiradékot egy kislábasba, majd egy kevés frissel pótolva továbbsütni a következő adagot. így biztosan nem marad égett morzsa az alján, ami rásülhetne a második.. stb adag húsra.
A színresütés, ízlés kérdése, van, aki a nagyon puha panírt szereti, van, aki sötétre sütött ,ropogósat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!