Honnan tudom, ha romlott az előrecsomagolt, tálcás karaj?
HA kinyitod a csomagolást, akkor várj legalább 3-4 percet, mire a védögáz elillan, ugyanis annak is furcsa szaga van. A húst illik leöblíteni, hogy a maradékot is eltávolítsd róla.
Ha a hús kimondottan ragacsos, nyúlós nyálkás (nemcsak nedves tapintású), erösen büdös, a szine határozottan szürkés, akkor valószínüleg romlott.
Ha nincs szokatlan szaga, tapintása, a szine meg inkabb rózsaszínes, akkor biztos nem romlott.
Lidl-be vett tálcás hús. Holnaputánig van a lejárat, tegnapelőtt vettem, de a tárolás max +4 fokon lehet, a mi hűtőnk meg biztos több, ezért gyorsabban is romlik.
Szép szine volt, szaga nem volt, nem volt nyúlós, ragacsos, pont olyan volt, mint amikor a vásárlás után egyből kibontom.
Attól tartottam, hogy még azelőtt megromlik a hús, mielőtt szaga vagy más szine lenne, ezért inkább kidobtam.
Abból indultam ki, hogy pl a csirkemellfilét ha este megcsinálom, és ami leesik hús (inak, véres, stb.) kidobom a kukába, akkor a kukának reggelre szaga van.
26 fok a konyhában, estétől reggelig 10 óra telik el, azalatt megromlott.
Ebből gondoltam, hogy ha mondjuk 8 fok van a hűtőben 4 fok helyett, akkor 2 nap alatt már megromolhatott a magasabb hőmérséklet miatt.
Eléb nagy butaság volt kidobni a húst, mert semmi baja sem volt.
Másrészt a 8 fokos hütöben sem romlik lényesen elöbb meg a hús, mint a 4 fokosban, ez két nap alatt max fél óra különbség lett volna.
Emellett azért egész más a 8 fokos hömérséklet, mint a 26 fokos, ott érthetö, ha hamarébb kezd el romlani a húsféle, de 10 fok alatt nem igazán fordulhat elö ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!