Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Honnan tudom, ha romlott az...

Honnan tudom, ha romlott az előrecsomagolt, tálcás karaj?

Figyelt kérdés
Más lesz a szaga és/vagy a színe? Ha nem érzek semmi különöset,akkor jó még?
2018. ápr. 26. 06:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Más lesz a szaga és a színe szürkés nyálkás tapintású. Ha romlott, amikor kibontod megcsap az a szag, rögtön érezni,hogy már nem jó.
2018. ápr. 26. 06:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

HA kinyitod a csomagolást, akkor várj legalább 3-4 percet, mire a védögáz elillan, ugyanis annak is furcsa szaga van. A húst illik leöblíteni, hogy a maradékot is eltávolítsd róla.


Ha a hús kimondottan ragacsos, nyúlós nyálkás (nemcsak nedves tapintású), erösen büdös, a szine határozottan szürkés, akkor valószínüleg romlott.


Ha nincs szokatlan szaga, tapintása, a szine meg inkabb rózsaszínes, akkor biztos nem romlott.

2018. ápr. 26. 07:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Így van, a védőgáztól lehet fura szaga mikor kibontod, viszont a romlott hús szürkülni kezd. De mi újság a rá írt lejárati idővel? Vagy fagyasztóból vetted elő, és azért vagy bizonytalan? A fogyasztható, friss sertéshúsnak amolyan enyhe sertés szaga van, a romlásnak indult húsnak van afféle romlott tojásra hasonlító szaga. Mindenfajta húsnál érvényes, hogy ha nem romlott, akkor magának az állatnak a jellegzetes szagát kell érezni kicsit. Nehéz ezt így írásban jellemezni, de így tudom a legjobban megközelíteni.
2018. ápr. 26. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Lidl-be vett tálcás hús. Holnaputánig van a lejárat, tegnapelőtt vettem, de a tárolás max +4 fokon lehet, a mi hűtőnk meg biztos több, ezért gyorsabban is romlik.

Szép szine volt, szaga nem volt, nem volt nyúlós, ragacsos, pont olyan volt, mint amikor a vásárlás után egyből kibontom.

Attól tartottam, hogy még azelőtt megromlik a hús, mielőtt szaga vagy más szine lenne, ezért inkább kidobtam.

Abból indultam ki, hogy pl a csirkemellfilét ha este megcsinálom, és ami leesik hús (inak, véres, stb.) kidobom a kukába, akkor a kukának reggelre szaga van.

26 fok a konyhában, estétől reggelig 10 óra telik el, azalatt megromlott.

Ebből gondoltam, hogy ha mondjuk 8 fok van a hűtőben 4 fok helyett, akkor 2 nap alatt már megromolhatott a magasabb hőmérséklet miatt.

2018. ápr. 26. 11:06
 5/7 anonim ***** válasza:
De miért nem állítod át a hőfokot a hűtőben?
2018. ápr. 26. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Eléb nagy butaság volt kidobni a húst, mert semmi baja sem volt.


Másrészt a 8 fokos hütöben sem romlik lényesen elöbb meg a hús, mint a 4 fokosban, ez két nap alatt max fél óra különbség lett volna.


Emellett azért egész más a 8 fokos hömérséklet, mint a 26 fokos, ott érthetö, ha hamarébb kezd el romlani a húsféle, de 10 fok alatt nem igazán fordulhat elö ilyen.

2018. ápr. 26. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért kevesebb baci kezdi ki a húst viszonylag steril környezetben, védőgázban, 8 fokon, mint bacikkal jól befertőzve 26 fokon, védőgáz nélkül.
2018. ápr. 26. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!