Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy süssem a borjú steaket?

Hogy süssem a borjú steaket?

Figyelt kérdés
Aldiban vásárolt tálcás fűszeres borjú steaket szeretném megsütni, de az előző adag amit készítettem az nagyon rágós volt. Eredetileg 2-3 percig kell ugye sütni. Van valakinek ötlete, hogy mitől lesz omlós?

2017. aug. 21. 13:05
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
Hirtelen nagyon forró serpenyőben kell sütni. Ha elkészült pár percig letakarva pihentetni kell. Ha így készül akkor ha nem rossz minőségű a hús finom omlósnak kell lennie.
2017. aug. 21. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Ha hirtelen nagyon forrón sütöm akkor "összeugrik" a hús, nem?
2017. aug. 21. 13:14
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
Nem ugrik össze. Jól írja az első.
2017. aug. 21. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
41%

Be kell pácolni, sokáig kell állnia a pácban.

Ha túlsütöd, akkor lesz olyan, mint a gumi. De az is lehet, hogy nem steak-nek való hús. Nagyon jó minőségű hús kell hozzá, és nem mindegy, hogy a borjú melyik része pontosan.

A sütése egyébként nem egyszerű, profi helyeken is húshőmérővel ellenőrzik.

Én inkább eszem étteremben, minthogy elpazaroljam otthon a drága alapanyagot :)

2017. aug. 21. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Ez már előre pácolt hús, csak sütni kell. Nem hőmérőztem, eddig a steakek a 2-2 perces és pihentető módszerrel finomak voltak. Ez a borjú fogott csak ki rajtam, mert tényleg olyan lett, mint a gumi. Borjú comb egyébként!
2017. aug. 21. 13:56
 6/8 anonim ***** válasza:
75%
Azért, mert a comb nem sztékhús.
2017. aug. 21. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A comb nem sül finomra 2-3 perc alatt.

Sztéket borjú szűzből, karajból tudsz sütni ennyi idő alatt. A comb is jó csak jóval több idő kell neki, én inkább párolni ajánlom.

A sztéket mindig nagyon kevés zsiradékon tűzforró serpenyőben vagy rostlapon süsd! Esetleg ha van felhevített contact grill sütőben.

2017. aug. 21. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
52%

Az előre pácolt húsoknak a legnagyobb baja , hogy a pác sós.

A só kivonja a hús nedvesség tartalmát, ettől lesz rágós, olyan mint a cipőtalp.

A marha steaket több napig kell pácolni, elsősorban annyi olajban ami teljesen ellepi.

A húst lehet fűszerezni, de sózni csak közvetlenül a sütés előtt lehet.

A steak szeletekről sütés előtt le kell törölni az olajat, megsózni, nagyon forró serpenyőben kell sütni és sütés után pihentetni kell.

2017. aug. 21. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!