Hogy süssem a borjú steaket?
Be kell pácolni, sokáig kell állnia a pácban.
Ha túlsütöd, akkor lesz olyan, mint a gumi. De az is lehet, hogy nem steak-nek való hús. Nagyon jó minőségű hús kell hozzá, és nem mindegy, hogy a borjú melyik része pontosan.
A sütése egyébként nem egyszerű, profi helyeken is húshőmérővel ellenőrzik.
Én inkább eszem étteremben, minthogy elpazaroljam otthon a drága alapanyagot :)
A comb nem sül finomra 2-3 perc alatt.
Sztéket borjú szűzből, karajból tudsz sütni ennyi idő alatt. A comb is jó csak jóval több idő kell neki, én inkább párolni ajánlom.
A sztéket mindig nagyon kevés zsiradékon tűzforró serpenyőben vagy rostlapon süsd! Esetleg ha van felhevített contact grill sütőben.
Az előre pácolt húsoknak a legnagyobb baja , hogy a pác sós.
A só kivonja a hús nedvesség tartalmát, ettől lesz rágós, olyan mint a cipőtalp.
A marha steaket több napig kell pácolni, elsősorban annyi olajban ami teljesen ellepi.
A húst lehet fűszerezni, de sózni csak közvetlenül a sütés előtt lehet.
A steak szeletekről sütés előtt le kell törölni az olajat, megsózni, nagyon forró serpenyőben kell sütni és sütés után pihentetni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!