Mivel másabb a pörkölt íze, állaga, bármije, ha úgy felöntöm vízzel, hogy totál ellepi a húst?
Figyelt kérdés
Egyébként talán nem nagyon kéne önteni bele vizet, de ha teljesen felöntöm mivel másabb?2018. márc. 20. 19:39
11/11 bumbi02 válasza:
A legjobb - és legtradicionálisabb -, ha először a húst pirítod le (nem addig amíg kifehéredik, hanem amíg megpirul, sötét barnára), majd utána dobod rá a hagymát, sót, borsot, paradicsomot, paprikát, és annyi vizet, hogy ne égjen le. Ha azt elforrta, akkor újból egy kevés víz. Mindig vissza kell pirítani zsírjára, ettől lesz sűrű szaftja.
Hozzáteszem, az eredeti pörköltben hús, só, bors és hagyma van. Se paprika, se paradicsom. A szaft és szín a pirítástól jön létre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!